Home | Alles over het zwarte masker van de Bordeaux Dog

Alles over het zwarte masker van de Bordeaux Dog

⏱ Leestijd: 4 minuten

De Bordeaux Dog is een hele indrukwekkende verschijning. Dat komt onder andere door zijn sterk gespierde bouw en zijn grote lichaam. Door zijn imposante uiterlijk wordt deze hond nog altijd ingezet als waakhond, terwijl hij eigenlijk een heel rustige en vriendelijke hond is. Hij is heel sterk gericht op zijn baasje en dan hem dan ook altijd dienen.

De Bordeaux Dog wordt hierdoor vooral als gezelschapshond voor het gezin gezien. De vacht is eigenlijk altijd rood van kleur, maar kan wel verschillende tinten hebben. Ook heeft dit ras altijd een zwart masker en daar lees je hier alles over.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Australian Shepherd nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Shepherd!

Een zwart masker bij de Bordeaux Dog

De Bordeaux Dog kan een masker op zijn gezicht hebben dat zwart van kleur is. Dit is niet letterlijk een masker natuurlijk, maar zo wordt het bij een hond genoemd als hij een zwarte kleur rondom zijn snuit heeft. Bij dit ras is het zwarte masker meestal niet super groot en hij mag niet tot op de schedel doorlopen.

Wel is het toegestaan er schakeringen op de schedel, de hals, de oren en op de bovenkant van het lichaam voorkomen die wat donkerder van kleur zijn. De neus moet bij het masker van de hond ook een zwarte kleur hebben. Als hij een zwart masker heeft, dan moeten de kleuren van de ogen nootbruin tot donkerbruin zijn.

Zwarte pigment

Een Bordeaux Dog heeft dus bijna altijd een beetje zwart in zijn gezicht. Als hij een zwart masker heeft, dan wil dat eigenlijk zeggen dat zijn neus zwart is. De neusspiegel van de Bordeaux Dog is dan dus zwart van kleur. Het zijn in dit geval dan niet per se de haren die zwart zijn, maar juist de pigment in de huid.

Omdat een hond zo weinig haren op deze plek heeft, lijkt het net of zijn haren zwart zijn. Ook hebben de randen van de lippen een zwarte kleur omdat deze zwart gepigmenteerd zijn.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Bordeaux Dog wordt ook uitgebreid behandeld in Bordeaux Dog Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Een andere kleur masker

Het masker van de Bordeaux Dog hoeft echter niet altijd zwart van kleur te zijn. Het is namelijk ook mogelijk dat hij een bruin masker heeft. De neus van de hond is dan dus ook bruin van kleur, net als de rand van de oogleden en de lippen. Het is ook nog een mogelijkheid dat de helemaal geen masker heeft.

De vacht heeft dan wel gewoon een rode tint, waardoor het net lijkt alsof de neus en de huid daar omheen ook rood is. Vroeger werd dit ook wel een rood masker genoemd. De neus van de Bordeaux Dog heeft dan een rose of roodachtige kleur.

Wanneer de Bordeaux Dog een bruin masker of geen masker heeft, dan mogen zijn ogen in principe ook wat lichter van kleur zijn. Het is echter het beste als ze, net als bij een hond met een zwart masker, alsnog ook nootbruin tot donkerbruin van kleur zijn.

De Bordeaux Dog heeft goed openstaande neusgaten en de pigmentatie in de huid moet dus hetzelfde zijn als de kleur van het masker.

Het kleurenpalet van de Bordeaux Dog

De Bordeaux Dog heeft van zichzelf een vacht die mooi glanst. Deze kan dus verschillende tinten hebben, maar dit moeten wel altijd roodtinten zijn. Deze tinten kunnen verschillen van mahonie tot isabella, wat lichtbeige is. Het is erg gewenst dat de Bordeaux Dog een goede pigmentatie heeft.

De vacht moet een effen kleur hebben, maar het is wel toegestaan dat hij een paar witte, kleine plekjes heeft op zijn borst en onderaan zijn benen heeft.

Leer alles over jouw lieve Bordeaux Dog

Wil je álles leren over jouw Bordeaux Dog? Bekijk dan ook het Bordeaux Dog Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Zo verzorg je de vacht van een Bordeaux Dog

Welke kleur de vacht en dus het masker van de Bordeaux Dog ook heeft, hij moet natuurlijk wel goed verzorgd worden. Op deze manier kun je namelijk voorkomen dat hij dof wordt of dat hij gaat stinken. De Bordeaux Dog heeft een dikke vacht met korte haren die er voor zorgt dat hij optimaal is beschermd tegen weerselementen zoals de felle zon en de kou.

Het is belangrijk dat je de vacht regelmatig wast, zeker als jullie net door de bossen hebben gelopen of je hond lekker in de modder heeft gespeeld.

De Bordeaux Dog is namelijk een hele avontuurlijke hond omdat hij vroeger werd gebruikt als vechthond of als waakhond. Hij zal er dus niet voor terugdeinzen om de bosjes in te springen of om in een grote plas water te springen. Het is dan ook verstandig om even zijn vacht te checken als jullie samen naar buiten zijn geweest.

Hij heeft maar een korte vacht, dus de kans dat er takjes in zijn vacht blijven hangen, is niet zo heel groot. Het kan echter wel zo zijn dat er insecten achterblijven in de vacht of dat hij onderweg een krasje op heeft gelopen. Zulke wondjes moet je goed schoonmaken om te voorkomen dat het uiteindelijk gaat infecteren.

Onder de douche

Het is dus verstandig om de vacht van je Bordeaux Dog regelmatig te wassen. Dit kun je dan het beste doen met lauwwarm water. Gebruik ook altijd een speciale hondenshampoo zodat hij niet kan gaan irriteren. Laat deze shampoo goed op de huid inwerken.

Op deze manier worden namelijk de huid en de vacht goed verzorgd en zal je Bordeaux Dog mooi blijven stralen. Een gezonde vacht zorgt er ook direct voor dat je hond er gezond en goed verzorgd uit ziet.

Een doffe vacht

De vacht van je Bordeaux Dog hoort dus te stralen en te glanzen. Als dat niet het geval is en hij er dof uit ziet, zelfs als je hem net hebt gewassen, is dat dan ook geen goed teken. Als een hond ziek is, zie je dit namelijk vaak terug aan zijn vacht.

Een doffe vacht is een teken van een ziekte of een aandoening. Dit betekent natuurlijk niet dat je hond ziek is als hij een doffe vacht heeft, maar het is wel verstandig om dan even naar de dierenarts gaan om het te laten checken.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Bordeaux Dog?

Bekijk dan het Bordeaux Dog Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Bordeaux Dogs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Bordeaux Dog wilde weten in één compleet e-book!”

Bordeaux Dog Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw hond!

  • Wil je een Bordeaux Dog kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Bordeaux Dog zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Bordeaux Dog trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Bordeaux Dog de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Bordeaux Dogs en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Bordeaux Dog Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bordeaux Dog Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Bordeaux Dog Handboek interessant zal vinden.

Welkom Bordeaux Dog vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!