Home | Bordeaux Dog soorten en kruisingen.. welke zijn er?

Bordeaux Dog soorten en kruisingen.. welke zijn er?

⏱ Leestijd: 5 minuten

De Bordeaux Dog is een grote hond. Binnen het ras zelf zijn geen ondersoorten te onderscheiden maar de hond wordt wel gekruist met andere hondenrassen. Het zal je niet verbazen dat de meeste kruisingen met de Bordeaux Dog met andere grote honden is.

Het resultaat zal in de meeste gevallen dan ook een flinke hond zijn. We hebben een paar kruisingen opgesomd en vertellen daar wat meer over zodat je beter weet met wat voor hond je te maken kunt krijgen.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Bordeaux Dog nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Bordeaux Dog!

Mogelijke kruisingen met de Bordeaux Dog

Wanneer de Bordeaux Dog gekruist wordt met een ander ras, zal dit zeker met een grote hond zijn. De hond zelf behoort, zoals de naam al zegt, tot de Dog-achtigen. Dit zijn grote honden, soms zelfs een soort reuzen met doorgaans een erg klein hartje en ze zijn heel lief voor hun eigen mensen. De volgende kruisingen met een Bordeaux Dog komen regelmatig voor.

  • Bordeaux Dog X Boerboel
  • Bordeaux Dog X Rottweiler
  • Bordeaux Dog X Staffor
  • Bordeaux Dog X Berner Sennenhond
  • Bordeaux Dog X Duitse Herder

Bordeaux Dog X Boerboel

Een kruising tussen een Bordeaux Dog en een Boerboel levert een grote reus op. De hond heeft een flink postuur dat sommige mensen wel wat angst in kan boezemen, maar daar is vrij weinig reden toe als je naar het karakter van de hond kijkt. Beide ouderrassen zijn vriendelijke reuzen die graag bij hun mensen willen zijn en deze te allen tijde ook beschermen.

Dit is vrij makkelijk voor een hond met dit formaat maar bepaald agressief zal je kruising zeker niet zijn. De hond is zeker waaks maar zal niet meteen flink tekeer gaan als zich een vreemde situatie voordoet. De hond is geen fanatieke blaffer dus wanneer hij dit wel doet, is er vrijwel zeker wat aan de hand.

De hond heeft veel energie en zal erg van bewegen en actief bezig zijn houden. Bij voorkeur natuurlijk met zijn baasje dus ga met je hond lange wandelingen maken, speel ermee en bied altijd voldoende uitdaging aan. De hond houdt er van samen met zijn baasje dingen doen en wil graag overal bij betrokken worden.

Uiterlijk van de kruising

Deze imposante hond zal een korte vacht hebben die niet zo heel veel verzorging nodig heeft. De kleuren kunnen variëren tussen wildkleurig, mahoniekleurig, roodbruin en zelfs zwart. De Boerboel heeft een zwarte snuit dus het is goed mogelijk dat je kruising deze ook heeft. Een bonte vacht is uiteraard ook mogelijk.

Door het grote formaat van deze hond is het noodzakelijk dat je thuis zowel binnen als buiten voldoende ruimte hebt. De hond moet goed uit de weg kunnen maar zeker ook zijn energie kwijt kunnen. Kies je voor een pup van deze kruising? Houd er dan rekening mee dat deze nog veel groter wordt. Tijdig socialiseren is zeker aan te raden zodat je de hond nog goed aankunt als deze eenmaal volwassen is.

Let op: Alle mogelijke kruisingen met een Bordeaux Dog (en vele andere thema’s) worden ook uitgebreid behandeld in Bordeaux Dog Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Bordeaux Dog X Rottweiler

Er wordt ook gekozen voor het kruisen van een Bordeaux Dog met een Rottweiler. Beide honden zijn groot en stevig gebouwd en hebben veel energie en een goed uithoudingsvermogen. De kruising kan mahoniekleurig, wildkleurig, zwart of bont worden. De Rottweiler heeft bruine accenten op de poten, borst en kop dus mogelijk krijgt je kruising deze ook.

De vacht van de kruising is kortharig en heeft niet heel veel verzorging nodig. Af en toe borstelen om de losse haren eruit te halen, is zeker wel aan te bevelen zodat deze niet kunnen gaan irriteren. Doe dit vooral als de hond in de rui is.

Karakter van de kruising

De kruising zal een lieve en aanhankelijke hond zijn die alles voor zijn baasje doet en erg loyaal is. De hond is graag actief bezig, maar dit hoeft niet overdreven veel te zijn. Ga wel zo jong mogelijk met je hond naar de cursus zodat deze van alles leert en kan leren omgaan met andere honden en mensen.

De hond zal erg vriendelijk zijn en kan ook goed met kinderen. Zorg voor voldoende beweging en uitdaging zodat je hond zich niet snel verveelt. De hond wil niet zo graag lang alleen thuis zijn. Houd er rekening mee dat het een flinke hond betreft die je niet op een appartement houdt. De hond kan soms wat lomp overkomen maar dat is niet kwaad bedoeld.

Bordeaux Dog X Stafford

Een Bordeaux Dog kan ook gekruist worden met een Stafford. Deze combinatie zal een wat kleinere hond opleveren dan een raszuivere Bordeaux Dog. Het zal echter nog altijd een flinke en stevig gebouwde hond zijn die veel energie heeft en graag actief bezig mag zijn. Beide honden hebben de bouw van een dog en de kruising zal dat ook hebben.

De vacht van deze kruising zal kortharig zijn en heeft niet zoveel verzorging nodig. Zo nu en dan eens borstelen om alle vuil er tussen uit te halen is wel aan te raden, zeker wanneer de hond in de rui is. De hond kan werkelijk alle mogelijk denkbare kleuren hebben maar bruin of een tint die daarop lijkt is zeker te verwachten.

Lieve en aanhankelijke hond

De Stafford heeft niet bepaald een beste reputatie maar de hond is van nature heel vriendelijk en aanhankelijk en kan ook samen met kinderen leven. Zorg wel voor voldoende ruimte in huis en een tuin is zeker ook aan te raden. Daarnaast is veel wandelen en spelletjes doen erg belangrijk.

De kruising zal een lieve hond zijn die goed met mensen kan omgaan. Zorg er wel voor dat je reeds start met socialiseren vanaf jonge leeftijd en doe dit op de juiste manier. Zorg dat je consistent bent in de opvoeding, leer je hond alleen goede dingen aan en zorg ervoor dat eventueel agressief gedrag meteen de kop in gedrukt wordt. De kans hierop is niet eens groot en met de juiste socialisatie heb je er een geweldige kameraad aan die het liefst zoveel mogelijk tijd met zijn baasje wil doorbrengen en er alles voor doet.

De hond is gevoelig voor stemmingen en kan slecht tegen een harde behandeling, dus voed deze en op een rustige en zachte manier op.

Leer alles over de mogelijke kruisingen met een Bordeaux Dog

Wil je álles leren over de mogelijke kruisingen met een Bordeaux Dog? Bekijk dan ook het Bordeaux Dog Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Bordeaux Dog X Berner Sennenhond

Wanneer de Bordeaux Dog met een Berner Sennenhond wordt gekruist, zal het resultaat een grote tot zeer grote hond zijn. Daar de Berner Sennenhond een langharige vacht heeft, zal de kruising waarschijnlijk ook langer haar hebben dan een raszuivere Bordeaux Dog. Deze vacht zal regelmatig onderhoud nodig hebben zoals goed borstelen.

Hiermee voorkom je klitten, vervilting van de vacht en dat er veel viezigheid in achter blijft die mogelijk voor irritatie kan zorgen. De kans dat de vacht bont is, is groot en de kleuren bruin, mahonie, wit en zwart kunnen er allemaal in voorkomen.

Welke kleur overheerst, is afhankelijk van welk ouderras dominant is. Het zal een flinke imposante hond zijn maar het is vooral een reus met een klein hartje waar je niet zoveel voor hoeft te vrezen. De hond kan wat lomp uit de hoek komen maar dit is nooit slecht bedoeld en ligt enkel aan het postuur.

Lieve, slimme en trouwe hond

De kruising zal een lieve een aanhankelijke hond zijn die graag bij zijn baasje in de buurt is en samen dingen onderneemt. De hond is zeker waaks en zal zijn baasje altijd beschermen, zonder daarbij echt agressief te worden. Zijn uiterlijk en grootte zijn vaak al voldoende om mensen af te schrikken maar de hond is niet bepaald snel boos.

De kruising zal graag actief bezig zijn, is intelligent en dol op spelletjes. Het is niet meer dan logisch dat je voldoende ruimte dient te hebben voor een dergelijke hond. Deze heeft naast veel beweging voldoende geestelijke uitdaging nodig om zich niet te gaan vervelen.

De hond kan soms wat dominant overkomen maar met een goede en consistente training waarmee je het beste zo vroeg mogelijk begint, krijg je een loyale en gehoorzame hond die alles voor zijn baasje wil doen.

Bordeaux Dog X Duitse Herder

Als een Duitse Herder met een Bordeaux Dog wordt gekruist, zal deze hond net wat kleiner uitvallen dan een raszuiver exemplaar van de Dog. De hond zal zeer actief zijn en veel activiteiten willen doen, bij voorkeur samen met zijn baas. De hond zal een jachtinstinct hebben maar is zeker waaks en zal het baasje beschermen.

Ga reeds met je pup op cursus zodat de hond veel leert en goed gesocialiseerd wordt. Dit zal snel gaan doordat het een slimme hond is. De hond houdt van uitdagingen, zowel op lichamelijk als geestelijk vlak. Zorg ervoor dat je veel samen met je hond bezig bent en laat deze niet te lang alleen thuis.

Eventjes kan wel maar de hond zal liever samen met je zijn. Een goede socialisatie zorgt voor een aanhankelijke, trouwe en bijzonder loyale hond. De vacht zal waarschijnlijk kort tot halflang zijn en kan in meerdere kleuren, zowel bont als effen, voorkomen. Dit is vooral afhankelijk van welke ouder daarin het meest dominant is.

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Bordeaux Dogs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Bordeaux Dog wilde weten in één compleet e-book!”

Bordeaux Dog Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw hond!

  • Wil je een Bordeaux Dog kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Bordeaux Dog zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Bordeaux Dog trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Bordeaux Dog de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Bordeaux Dogs en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Bordeaux Dog Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bordeaux Dog Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Bordeaux Dog Handboek interessant zal vinden.

Welkom Bordeaux Dog vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!