Home | Maak kennis met de rode Bordeaux Dog

Maak kennis met de rode Bordeaux Dog

⏱ Leestijd: 4 minuten

Het zal je vast niet verbazen dat de Bordeaux Dog uit Frankrijk komt. Vroeger werd hij gebruikt als legerhond en later werd hij ingezet als vechthond en als waakhond. De dierengevechten bleven het langste doorgaan in de streek rondom de stad Bordeaux, waardoor deze hond daar dus ook het langste bleef hangen.

Dat is ook meteen de reden waarom dit ras deze naam heeft gekregen. De naam heeft dus niet te maken met de vacht van de hond. Want ondanks dat deze altijd een rode kleur heeft, is het natuurlijk niet een hond met een bordeaux rode vachtkleur. Je leest hier alles over de rode Bordeaux Dog.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Australian Shepherd nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Shepherd!

Een rode vacht

De Bordeaux Dog heeft van zichzelf een hele glanzende vacht die verschillende roodtinten kan hebben. De kleur kan dus wel verschillen van mahonie tot isabella, wat lichtbeige is. Dit is de enige kleur die vast is gelegd in de rasstandaard van de Bordeaux Dog. Het is zeer gewenst dat de hond een goede pigmentatie heeft.

Het is overigens wel toegestaan dat hij een paar witte, kleine plekjes heeft op zijn borst en onderaan zijn benen.

Een andere kleur vacht

Als je een hond van dit ras ziet, moet hij eigenlijk dus een rode vacht hebben. Er zijn overigens wel Bordeaux Doggen die een andere kleur hebben zoals grijs, maar deze voldoen dan dus niet aan het rasstandaard. Dat maakt op zich voor het karakter van de hond niet zoveel uit.

Het enige ‘probleem’ is dat je dan niet mee kunt doen met hondenwedstrijden en shows omdat hij dan gediskwalificeerd wordt.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Bordeaux Dog wordt ook uitgebreid behandeld in Bordeaux Dog Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Een masker

De Bordeaux Dog heeft daarnaast ook een zwart masker op zijn gezicht. Niet letterlijk natuurlijk, maar zo wordt het genoemd wanneer een hond een zwarte kleur rondom zijn snuit heeft. Bij dit ras is deze meestal niet zo heel groot, zo mag hij bijvoorbeeld niet tot op de schedel doorlopen.

Wel mogen er donkerdere schakeringen op de schedel, de oren, de hals en op de bovenkant van het lichaam zitten. De neus van de hond moet bij het masker ook zwart van kleur zijn.

Het is echter ook mogelijk dat een hond van dit ras een bruin masker heeft. De neus van de Bordeaux Dog is dan ook bruin van kleur, net als de rand van de oogleden en zijn lippen. Een andere mogelijkheid is dat hij helemaal geen masker heeft. De vacht heeft dan dus gewoon een rode tint, waardoor de huid ook rood van kleur lijkt.

Vroeger werd dit ook wel een rood masker genoemd. De neus van de Bordeaux Dog is dan rose of roodachtig.

Zo verzorg je de vacht van een Bordeaux Dog

Zo’n mooie rode vacht moet natuurlijk wel goed verzorgd worden. Zo kun je namelijk voorkomen dat hij dof wordt of dat hij gaat stinken. De Bordeaux Dog heeft een dikke vacht met korte haren die er voor zorgt dat hij goed beschermd is tegen weerselementen zoals de kou en de felle zon.

Je moet de vacht regelmatig wassen, zeker als jullie net door de bossen hebben gelopen of je hond lekker in de modder heeft gespeeld.

De Bordeaux Dog is namelijk nog altijd een avontuurlijke hond en zal er niet voor terugdeinzen om de bosjes in te springen of om in een grote plas water te springen. Het is dan ook verstandig om na elke wandeling even zijn vacht te checken.

Hij heeft maar een korte vacht, dus er zullen waarschijnlijk geen takjes in blijven hangen, maar het kan wel zo zijn dat er insecten achterblijven in de vacht of dat hij onderweg een krasje op heeft gelopen. Dit moet je dan goed schoonmaken om te voorkomen dat het uiteindelijk gaat infecteren.

Onder de douche

Als je de vacht van je Bordeaux Dog gaat wassen, kun je dit het beste doen met lauwwarm water. Gebruik ook een speciale hondenshampoo die je goed op de huid in laat werken. Op deze manier worden namelijk zowel de huid als de vacht goed verzorgd en zal je Bordeaux Dog blijven stralen.

Een gezonde vacht zorgt er ook direct voor dat je hond er een stuk gezonder en goed verzorgd uit ziet.

Leer alles over jouw lieve Bordeaux Dog

Wil je álles leren over jouw Bordeaux Dog? Bekijk dan ook het Bordeaux Dog Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Borstelen en kammen

Een andere manier om de vacht van je Bordeaux Dog te verzorgen, is door deze af en toe te borstelen. Dit kun je het beste wekelijks even doen. Door dit goed bij te houden, kunnen er namelijk minder makkelijk klitten ontstaan en kun je alle dode haren uit de vacht verwijderen.

Je kunt hier opzich gewoon een normale borstel voor gebruiken, maar het is wel beter om er een speciale hondenborstel voor te gebruiken. Er zijn een aantal plekjes die vaak over het hoofd worden gezien en niet goed meegenomen, waardoor er hier snel klitten kunnen ontstaan.

Vergeet tijdens het borstelen of kammen dus zeker niet de plekjes achter de oren, de keel, de borst en de nek.

Als je je hond gaat borstelen, moet je van voor naar achteren toe werken en dus bij de schouders beginnen. Je werkt dan zo naar de pootjes toe. Daarna borstel je voorzichtig de buik van de Bordeaux Dog in de richting van zijn ribbenkast. Tot slot worden de achterpootjes en de staart geborsteld.

Let er wel op dat je heel voorzichtig bent als je de staart borstelt. Deze is namelijk heel gevoelig omdat het een verlengde is van de ruggengraat.

Een doffe vacht

De rode vacht van je Bordeaux Dog hoort dus te stralen en te glanzen. Als dat niet het geval is en hij er dof uit ziet, zelfs als je hem net hebt gewassen, dan is dat geen goed teken. Wanneer een hond ziek is, zie je dat namelijk vaak terug aan de vacht.

Een doffe vacht is dus een teken van een ziekte of een aandoening. Dat hoeft natuurlijk niet altijd zo te zijn, maar het is wel verstandig om dan even naar de dierenarts te gaan om het te laten checken.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Bordeaux Dog?

Bekijk dan het Bordeaux Dog Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Bordeaux Dogs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Bordeaux Dog wilde weten in één compleet e-book!”

Bordeaux Dog Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw hond!

  • Wil je een Bordeaux Dog kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Bordeaux Dog zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Bordeaux Dog trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Bordeaux Dog de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Bordeaux Dogs en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Bordeaux Dog Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bordeaux Dog Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Bordeaux Dog Handboek interessant zal vinden.

Welkom Bordeaux Dog vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!