Home | De verschillen tussen een Bordeaux Dog reu en teef (handige info)

De verschillen tussen een Bordeaux Dog reu en teef (handige info)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Oké, je hebt eindelijk besloten dat je een pup wil kopen. Wat leuk! Vervolgens heb je ook de keuze gemaakt voor het ras en kies je voor een Bordeaux Dog. Dan komt de volgende vraag, namelijk: welk geslacht wil je? Wil je liever een reu of een teefje hebben? Een mannetje of een vrouwtje?

Welke verschillen zijn er tussen de twee geslachten, als die er überhaupt al zijn? Zitten deze verschillen alleen in de lichaamsbouw van de hond of gaat het nog verder dan dit? Dit zijn belangrijke dingen om over na te denken en bij stil te staan wanneer je een nieuwe hond gaat kopen en zeker bij een Bordeaux Dog, want dit is geen gemakkelijk ras en vereist wel de nodige ervaring en gewichtigheid!

Lees snel verder om te kijken of je beter een reu of een teefje aan kunt schaffen.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Australian Shepherd nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Shepherd!

Uiterlijke verschillen tussen een reu en een teefje

Net zoals bij mensen zitten er ook bij honden verschillen tussen de twee geslachten. Laten we beginnen met de verschillen in het uiterlijk van de Bordeaux Dog. Een teefje is over het algemeen kleiner dan een reu. De honden moeten natuurlijk wel voldoen aan de groottes die vast zijn gelegd in de rasstandaard.

Zo mag een reu een schofthoogte hebben van tussen de 60 centimeter en de 68 centimeter. Een teefje is dus iets kleiner en mag een schofthoogte hebben van tussen de 58 centimeter en de 66 centimeter.

Omdat een teefje wat kleiner is, weegt zij over het algemeen ook iets minder dan een reu. Een teefje weegt namelijk minstens 45 kilo en een volwassen reu weegt minstens 50 kilo.

Karakteristieke verschillen tussen een reu en een teefje

Er wordt gezegd dat een teefje makkelijker is om op te voeden dan een reu. Dit kun je echter het beste met een korreltje zout nemen. Een teefje is natuurlijk wel anders dan een reu, maar ze hoeft niet per se makkelijker te zijn om op te voeden. Het ligt namelijk vooral aan het karakter en die is weer afhankelijk van de stamboom.

Het is dus belangrijker om te kijken naar de ouders van je Bordeaux Dog. Als je een teefje hebt, maar allebei haar ouders waren erg agressief en druk, is het misschien fijner om een reu te hebben die twee hele rustige ouders had. Daarnaast speelt jouw opvoeding natuurlijk ook een grote rol in het karakter van je trouwe viervoeter.

Over het algemeen is het wel dat een reu niet alleen zwaarder en groter is dan een teefje, maar dat hij ook wat dominanter is. Hier moet je wel tegen opgewassen zijn, want een Bordeaux Dog is een statige hond. Als hij geen duidelijke baas heeft die consequent is in zijn opvoeding, kan hij zijn eigen ding gaan doen.

Door de hond streng en consequent op te voeden, luistert hij beter naar het baasje en zal hij vooral op latere leeftijd ook beter gehoorzamen.

Er wordt beweerd dat een teefje aanhankelijker is dan een mannetje. Ook dit heeft met de opvoeding en de omgeving te maken. Over het algemeen is de Bordeaux Dog niet per se een ras dat heel graag knuffelt met zijn baasjes, hoe toegewijd en trouw ze ook zijn.

Dat wil niet zeggen dat een hond van dit ras niet van knuffelen kan houden. Dit ligt echt aan hoe jij je Bordeaux Dog behandelt.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Bordeaux Dog wordt ook uitgebreid behandeld in Bordeaux Dog Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

De loopsheid van een teef

Iets waar niet iedereen aan denkt, is dat een teefje twee keer per jaar loops wordt. Soms hebben mensen dat wel in de gaten, maar niet iedereen beseft hoe vervelend dit kan zijn. Deze periode duurt ongeveer drie weken en kan voor flink wat ongemakken zorgen. De hond wordt dan namelijk ongesteld.

Tijdens deze 21 dagen kan het teefje best veel bloed verliezen. Het is handig om hiervoor een loopsheidbroekje aan te schaffen zodat niet je hele huis onder het bloed van je Bordeaux Dog zit.

Als je je teef niet hebt gesteriliseerd, is het het beste om haar in deze periode niet los te laten lopen. Er wordt daarom ook bijna altijd geadviseerd om je hond te laten steriliseren als je zelf geen nestje wil. Dit brengt ook weer wat voordelen met zich mee. Zo heeft een Bordeaux Dog teefje die gesteriliseerd is bijvoorbeeld minder kans op melkkliertumoren.

Welk geslacht past beter bij welk baasje?

Zoals hierboven al wordt genoemd, is een reu over het algemeen wat dominanter dan een teefje. Het is belangrijk dat het baasje sterker is dan de hond en vooral bij zo’n grote hond als de Bordeaux Dog. Dit betekent dat het baasje niet alleen fysiek sterker moet zijn, maar ook mentaal.

Omdat een reu dominanter is, zal hij dit ook laten merken. Zijn baasje moet dus echt boven hem staan en daar ook consequent in zijn.

Vraag jezelf dus eerst af of jou dit wel echt gaat lukken voordat je een beslissing gaat maken of je een reu en een teef wil.

Ook als je al wat ouder bent of fysiek niet meer zo sterk bent, is een teefje misschien de beste keuze voor jou. Vooral tijdens het uitlaten van je Bordeaux Dog moet je in staat zijn om hem tegen te kunnen houden wanneer hij ineens weg wil rennen.

Leer alles over jouw lieve Bordeaux Dog

Wil je álles leren over jouw Bordeaux Dog? Bekijk dan ook het Bordeaux Dog Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Hoe komt het dat de Bordeaux Dog zo statig is?

Een Bordeaux Dog is dus een statige, sterke en dominante hond. Hoe komt dat eigenlijk? Nou, dat heeft met zijn geschiedenis te maken. Vroeger werd de Bordeaux Dog gebruikt als legerhond in de oorlog en later als vechthond bij dierengevechten. Ze moesten dus letterlijk van zich afbijten om te kunnen overleven.

Hierdoor zijn ze voor niemand bang en zullen ze er ook alles aan doen om hun baasje te beschermen. Deze dingen zie je nog steeds terug in het karakter van de hond. Natuurlijk zijn ze niet meer zo agressief als dat ze vroeger waren, maar het zijn nog steeds hele statige honden.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Bordeaux Dog?

Bekijk dan het Bordeaux Dog Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Bordeaux Dogs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Bordeaux Dog wilde weten in één compleet e-book!”

Bordeaux Dog Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw hond!

  • Wil je een Bordeaux Dog kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Bordeaux Dog zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Bordeaux Dog trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Bordeaux Dog de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Bordeaux Dogs en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Bordeaux Dog Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bordeaux Dog Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Bordeaux Dog Handboek interessant zal vinden.

Welkom Bordeaux Dog vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!