Home | Het kopen en in huis halen van een Bordeaux Dog puppy (must read)

Het kopen en in huis halen van een Bordeaux Dog puppy (must read)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Het kopen van een puppy is natuurlijk hartstikke leuk en al helemaal wanneer het om een Bordeaux Dog gaat! Honden van dit ras zijn namelijk ontzettend lief en vinden het heerlijk om veel tijd met hun baasje door te brengen. Samen een flinke wandeling maken of lekker spelen in de tuin: je kunt je Bordeaux Dog niet gelukkiger maken.

Maar als je dan eindelijk hebt besloten dat je een Bordeaux Dog puppy wil kopen, begint het avontuur pas. Want waar moet je eigenlijk op letten als je een pup gaat kopen en in hoeverre moet je je huis voorbereiden op de komst van een nieuw huisdier? Dat lees je allemaal hier.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Australian Shepherd nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Shepherd!

Je huis voorbereiden

Natuurlijk is het heel erg leuk om een pup te kopen, maar je moet er wel wat voor doen. De kans is namelijk groot dat je huis wat voorbereiding nodig heeft voordat je je nieuwe pup hier los kan laten. Er zijn namelijk een hoop dingen die wellicht gevaarlijk kunnen zijn voor de hond. Weet je niet goed waar je op moet letten?

Dan kun je het beste je woning bekijken op ooghoogte van je kleine pup. Je zult dan meteen zien welke dingen er anders moeten in huis. Denk hierbij aan loszittende kabels waar de hond op kan gaan kauwen of scherpe voorwerpen waar hij zichzelf aan kan stoten.

Energiek

Puppy’s kunnen nogal wild en energiek zijn, dus zorg er in ieder geval voor dat er genoeg voor hem te doen is en dat hij veel kan spelen. Als een pup zich gaat vervelen, kan hij baldadig gedrag laten zien en dingen gaan slopen.

Zorg dus gewoon dat hij hier niet de kans voor krijgt. Je huis aanpassen doe je niet voor jezelf, maar ook voor de veiligheid van je Bordeaux Dog. Jonge honden kauwen helaas ook graag op spullen zoals schoenen, speelgoed of sokken. Door deze spullen op te bergen, kunnen ze er ook niet bij komen en ze kapot bijten.

Let op: De aanschaf, opvoeding en verzorging van jouw Bordeaux Dog puppy (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Bordeaux Dog Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Trap lopen

Daarnaast is het beter dat je Bordeaux Dog op het begin nog niet op de trap gaat lopen, want dat is slecht voor zijn lichaam. Blokkeer de trap dus zodat hij er ook niet op kan en af kan vallen.

Het beste kun je ook al je prullenbakken afsluiten, want kleine hondjes zijn nou eenmaal nieuwsgierig en willen graag de inhoud van jouw prullenbak eens goed bekijken. Ze vinden het dan ook geen enkel probleem om de inhoud hiervan even op de grond te gooien.

Schoonmaakspullen

Een jonge pup is nieuwsgierig en zal zelf niet weten wat goed en slecht voor hem is. Hij wil overal snuffelen, dus zorg dat er geen gevaarlijke spullen zijn. Het is belangrijk dat je Bordeaux Dog niet bij de schoonmaakspullen kan komen. Je wil niet dat hij ineens schoonmaakazijn aan het drinken is.

Ook andere spullen waar je hond op kan kauwen of op kan drinken moet je goed opbergen. Denk hierbij aan alcohol, maar ook aan chocola, druiven of bijvoorbeeld rozijnen. Voor een hele lijst met voedsel dat giftig is voor je trouwe viervoeter kun je het beste op het internet kijken.

Je tuin voorbereiden op de komst van je pup

Naast je huis moet je ook de tuin goed voorbereiden op je nieuwe pup. Een Bordeaux Dog, en vooral een puppy, vindt het heerlijk om in de tuin te spelen. Er zit een vleugje avontuur in zijn karakter en hij zal de tuin graag willen ontdekken.

Daarom moet je er voor zorgen dat je tuin vrij is van gevaarlijke spullen. Dit hoeven niet per se giftige middelen te zijn, maar ook kinderspeelgoed of een opblaasbaar zwembad.

Houd er rekening mee dat er planten zijn die giftig zijn voor honden. De tuin moet een veilige omgeving zijn voor je pup om te spelen en te leven. Zorg er voor dat je tuin afgeschermd is zodat je Bordeaux Dog niet weg kan lopen en dat hij ook niet bij gevaarlijke spullen of reinigingsmiddelen kan komen.

Leer alles over jouw Bordeaux Dog puppy

Wil je álles weten over jouw Bordeaux Dog puppy? Bekijk dan ook het Bordeaux Dog Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Waar moet je rekening mee houden als je een pup koopt?

Er zijn een aantal dingen die je in je achterhoofd moet houden als je kiest voor een hond als huisdier. Een hond zoals de Bordeaux Dog heeft veel energie en is dus het liefste actief bezig. Dit ras is dan ook niet geschikt voor mensen met weinig ruimte voor de hond om zijn energie kwijt te kunnen.

Het liefste heeft dit ras een huis met een tuin en gaat hij daarnaast nog elke dag een flinke wandeling met zijn baasje maken of samen even wat spelen.

Je kunt natuurlijk alsnog wel kiezen voor een Bordeaux Dog als je een kleiner huis of een kleine tuin hebt, maar je moet er dan wel voor zorgen dat hij genoeg beweging krijgt. Dit kan al simpel door elke dag even naar een park te gaan zodat hij kan spelen en door flinke wandelingen te maken. Het liefste maakt je Bordeaux Dog elke dag een stevige wandeling van minstens een half uur.

Honden van dit ras moeten ook mentaal uitgedaagd worden. Dit kan met spelletjes waarbij hij zijn hersenen goed moet gebruiken of door met hem te trainen. Als je hond niet genoeg beweging krijgt, gaat hij zich gaan vervelen en baldadig gedrag laten zien. Dit is niet om dwars te zitten of om jou te pesten, maar simpelweg omdat hij dan zijn energie niet goed zijn kan.

Opvoeding en socialisatie

De Bordeaux Dog heeft helaas het imago dat het een agressieve hond is. Dat komt omdat hij vroeger werd gebruikt als vechthond. Gelukkig is daar tegenwoordig niks van te merken, maar het is wel extra belangrijk dat je direct begint met een goede opvoeding en socialisatie.

Hierbij moet je streng en consequent, maar wel vriendelijk zijn. Het heeft geen zin om je hond te straffen wanneer hij iets fout doet, maar het werkt veel beter om hem te belonen als hij iets goed doet.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Bordeaux Dog?

Bekijk dan het Bordeaux Dog Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Bordeaux Dogs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Bordeaux Dog wilde weten in één compleet e-book!”

Bordeaux Dog Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw hond!

  • Wil je een Bordeaux Dog kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Bordeaux Dog zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Bordeaux Dog trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Bordeaux Dog de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Bordeaux Dogs en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Bordeaux Dog Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bordeaux Dog Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Bordeaux Dog Handboek interessant zal vinden.

Welkom Bordeaux Dog vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!