Home | Een Bordeaux Dog duur? Dit mag je qua prijs verwachten

Een Bordeaux Dog duur? Dit mag je qua prijs verwachten

⏱ Leestijd: 4 minuten

Wanneer je een Bordeaux Dog koopt, heb je hier als het goed is van tevoren goed over nagedacht. Je koopt namelijk niet zomaar eventjes een huisdier, want er zijn ook een hoop andere zaken die er nog bij komen kijken. Daarnaast is ook de plaats waar je de pup koopt belangrijk voor de prijs die je betaalt.

Elk ras heeft namelijk zijn bijbehorende prijskaartje. Je hebt goedkope rassen en hondenrassen die wat duurder zijn. In dit artikel lees je alles over de prijs van een Bordeaux Dog en waar je verder nog rekening mee moet houden wanneer je een hond koopt.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Australian Shepherd nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Shepherd!

Zoveel kost een Bordeaux Dog

De Bordeaux Dog is, vergeleken met andere rassen, geen extreem dure hond. De prijs ligt eerder rond het gemiddelde. Het ligt er uiteraard wel aan bij wie je de pup koopt. Je betaalt gemiddeld tussen de €1250,- en de €1500,- voor een Bordeaux Dog puppy. Wanneer er iets minder gevraagd wordt voor een Bordeaux Dog pup, dan heb je waarschijnlijk te maken met een thuisfokker.

Bij een betrouwbare en erkende fokker die al langere tijd honden fokt, betaal je vaak ruim €1500,-. Je betaalt dan misschien wel wat meer geld, maar je weet ook zeker dat de pup dan op een zorgvuldige manier is gefokt en dus zo gezond mogelijk is.

Een erkende fokker zit namelijk aangesloten bij een rasvereniging, wat betekent dat hij zich aan bepaalde regels moet houden tijdens het fokken en dat hij onder toezicht staat van de vereniging.

Te veel betalen

Als je een nestje tegenkomt waarbij er veel meer dan €1500,- wordt gevraagd voor een puppy, dan kun je beter even verder kijken. Een Bordeaux Dog kost namelijk simpelweg niet zoveel geld en je wil natuurlijk niet opgelicht worden. Er zijn dan ook genoeg goede en erkende fokkers die tussen de €1250,- en de €1500,- blijven met hun prijs.

Let op: Het kopen of adopteren van een Bordeaux Dog (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Bordeaux Dog Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Te weinig betalen

Daarnaast moet je juist ook weer opletten wanneer een Bordeaux Dog veel minder dan €1250,- kost. De kans dat de fokker gewoon niet weet wat de gangbare prijzen zijn of dat hij in een goede bui is en zijn honden voor minder weggeeft, is namelijk niet zo groot. Een Bordeaux Dog puppy die minder dan €1250,- kost is te mooi om waar te zijn.

Er zijn namelijk ook handelaren en broodfokkers die puppy’s verkopen die ziek zijn. Uiteraard doen zij wel net alsof de dieren helemaal gezond zijn en ze zullen ook snel weg zijn door de goedkope prijs. Helaas wordt deze illegale handel hier ook alleen maar mee in stand gehouden.

Voordat je het weet heb je een pup gekocht die je al snel in moet laten slapen of waarbij je veel geld kwijt bent aan een dierenarts of een gedragstherapeut omdat je Bordeaux Dog niet helemaal gezond is.

Waarom betaal je meer geld bij een fokker?

Bij een erkende fokker betaal je over het algemeen de hoogste prijs voor een Bordeaux Dog. Dat komt omdat er veel tijd en energie gaat zitten in het fokken van de dieren. Een erkende fokker is daarnaast ook altijd aangesloten bij een rasvereniging.

Verder heeft een fokker ook veel onkosten met de verzorging van zijn honden. Zo moet hij genoeg ruimte, spullen en speeltjes voor elke hond hebben en natuurlijk ook genoeg voedsel.

Ondere andere daardoor kost het fokken van honden simpelweg veel geld, vooral wanneer de stambomen helemaal uitgepluisd moeten worden. Ook moeten de honden van tijd tot tijd een gezondheidstest ondergaan om er zeker van te zijn dat ze gezond zijn.

Om deze redenen betaal je dan ook ook iets meer voor een pup als je hem bij een erkende fokker haalt. Het voordeel hiervan is dat je dan een Bordeaux Dog hebt waarvan je zeker weet dat hij op een goede manier is gefokt en dus zo gezond mogelijk is.

Een oudere Bordeaux Dog kopen

Je kunt ook kiezen voor een Bordeaux Dog die ouder is. Het fijne hiervan is dat je minder geld betaalt dan voor een puppy. Bovendien is een oudere hond al getraind en afgericht, dus dit hoef je niet meer te doen. Dat is handig, want het kost veel tijd, energie en geld om een hond op te voeden.

Het nadeel van een oudere hond is dat je niet altijd zeker weet wat hij mee heeft gemaakt in z’n leven. Een oudere Bordeaux Dog kun je op verschillende manieren kopen. Dit kan in het asiel, maar je kunt ook een website voor herplaatsingen checken of contact opnemen met een rasvereniging.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Bordeaux Dog

Overweeg je een Bordeaux Dog te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Bordeaux Dog Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Deze kosten komen er ook nog bij kijken

Met alleen de hond ben je er nog niet. Er zijn namelijk meer dingen die gekocht moeten worden. In de meeste gevallen moet je ook betalen voor de registratie en de inenting, wat ongeveer €50,- kost. Als je je hond laat steriliseren of castreren, betaal je gemiddeld voor een castratie €200,- en voor een sterilisatie €350,-.

Verder moet je ook nog spullen aanschaffen voor je Bordeaux Dog. Denk hierbij aan een mand, een halsband, een bench, een riem en lijn, drink- en eetbakjes en natuurlijk speeltjes.

Puppytraining

Vooral bij een Bordeaux Dog is het verstandig om op puppycursus te gaan. Je moet hier direct mee beginnen en vanaf het begin consequent zijn bij de opvoeding. Tijdens een training leer je om te gaan met je pup. Je Bordeaux Dog leert bovendien hoe hij zich moet gedragen.

Hij leert onder andere hoe hij moet gehoorzamen en dat hij niet achter fietsers aan moet rennen. Zo’n training kost meestal rond de €150,-. Bij een Bordeaux Dog is het ook geen overbodige luxe om hierna nog door te gaan met andere trainingen.

Zeven jaar

Een Bordeaux Dog wordt gemiddeld zo’n zeven jaar oud. Dat betekent dat je ook zeven jaar lang nieuwe speeltjes voor hem moet kopen, voer voor hem moet kopen, hondenbelasting moet betalen en naar de dierenarts moet gaan. Check dus goed of je financieel gezien wel klaar bent voor een Bordeaux Dog voordat je er eentje koopt.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Bordeaux Dog?

Bekijk dan het Bordeaux Dog Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Bordeaux Dogs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Bordeaux Dog wilde weten in één compleet e-book!”

Bordeaux Dog Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw hond!

  • Wil je een Bordeaux Dog kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Bordeaux Dog zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Bordeaux Dog trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Bordeaux Dog de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Bordeaux Dogs en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Bordeaux Dog Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bordeaux Dog Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Bordeaux Dog Handboek interessant zal vinden.

Welkom Bordeaux Dog vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!