Home | Jouw Bordeaux Dog opvoeden: hoe pak je dat écht goed aan?

Jouw Bordeaux Dog opvoeden: hoe pak je dat écht goed aan?

⏱ Leestijd: 4 minuten

Een Bordeaux Dog is een trouwe, slimme en rustige hond. Als je voor deze mooie hond ras kiest, zul je daar zeker geen spijt van krijgen! Je krijgt erg veel liefde en plezier terug van je pup. Toch moet je wel het een en ander doen om ervoor te zorgen dat het een gehoorzame hond is.

Als je een Bordeaux Dog pup koopt, moet je hem namelijk ook nog opvoeden en trainen. Dat kan een flinke uitdaging zijn. Gelukkig is een Bordeaux Dog een intelligente hond, wat betekent dat je hem veel kunt leren en dat het over het algemeen redelijk makkelijk is om hem op te voeden.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Australian Shepherd nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Shepherd!

Een eigenwijze hond

Eindelijk is het zo ver: het is tijd om je puppy op te halen. Hij is klaar om zijn nestje te verlaten en naar zijn nieuwe thuis te gaan. Het opvoeden van een pup kan een lastige taak zijn, vooral bij de Bordeaux Dog.

Vroeger werd hij gebruikt als vechthond in het leger en later werd hij gebruikt als vechthond tijdens dierengevechten. Ook werd hij ingezet als waakhond om vee te bewaken of om de boerderij te beschermen.

Tegenwoordig is het vooral een gezelschapshond, maar hij heeft nog altijd een vleugje ondeugend karakter in zich zitten. Hierdoor kan het best een lastige hond zijn om te trainen, want als hij geen duidelijke leider heeft kan hij zo zijn eigen ding gaan doen.

Het is dus belangrijk dat je Bordeaux Dog direct vanaf het begin weet wie de baas is en dat je een duidelijk overwicht hebt. Als dat niet zo is, zal hij namelijk ook op latere leeftijd niet goed naar je luisteren en dat wil je natuurlijk niet hebben.

De Bordeaux Dog puppy opvoeden

Het opvoeden van een Bordeaux Dog puppy is dus niet altijd even makkelijk. Een jonge hond heeft namelijk een speels karakter, weet niet goed wat hij moet doen, probeert nog zijn plekje te ontdekken in de wereld en wil daardoor niet altijd even goed luisteren.

Als je genoeg aandacht, tijd en liefde geeft, zal de opvoeding echter vast en zeker succesvol zijn. Het is verstandig om direct te beginnen met het opvoeden van je Bordeaux Dog, want dan kan hij geen vervelende gewoontes aanleren. Het is namelijk gemakkelijker om je huisdier iets te leren dan om hem iets af te leren.

Let op: Het opvoeden van jouw Bordeaux Dog (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Bordeaux Dog Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

De eerste dag

Op de eerste dag dat je je Bordeaux Dog in huis hebt, zal hij waarschijnlijk alle hoekjes gaan verkennen. Hij wil zijn nieuwe omgeving leren kennen. Laat dit ook gebeuren en houd hem niet tegen. Laat de pup door het huis lopen, want op deze manier raakt hij het snelste gewend.

Waarschijnlijk zal hij op een gegeven moment op één plek blijven staan. Waarschijnlijk wil hij daar plassen om aan te geven dat het zijn territorium is. Dit moet je voorkomen, anders denkt hij dat het oké is om binnen te plassen.

Belonen bij goed gedrag

Het is niet nodig om een uitgebreide beloning te geven wanneer je Bordeaux Dog buiten zijn behoefte doet. Een knuffel geven is genoeg. Je kunt ook een snoepje geven zodat hij snapt dat buiten plassen goed is. Het is belangrijk dat je niet straft als hij slecht gedrag laat zien. Hij snapt namelijk niet dat hij iets fout doet en daardoor straf krijgt.

Het enige dat je er mee bereikt is dat je Bordeaux Dog bang van je wordt. Belonen bij goed gedrag is belangrijker dan straffen bij fout gedrag. Wees niet te streng voor je pup, want hij moet ook nog leren.

Fouten maken mag

Onthoud dat fouten te maken niet erg is. Jouw Bordeaux Dog zal niet meteen de regels weten en dat is ook niet gek. Het is dus niet erg als er een ongelukje gebeurt. Sterker nog, dat zal een paar keer gebeuren. Zorg dat je consequent blijft op zo’n moment.

Als je boos bent en twee minuten later weer vrolijk doet, zal je Bordeaux Dog in de war raken en denken dat je niet meer boos bent. Hetzelfde geldt voor als je de ene keer niet boos wordt als hij binnen plast en de volgende keer wel. Consequentie is belangrijk, want dan snapt je hond het snelst als hij een fout maakt. Je kunt hem dan het beste een tijdje negeren. Dat vindt hij niet leuk en waardoor hij minder snel dezelfde fout zal maken.

Leer alles over het succesvol opvoeden van jouw Bordeaux Dog

Wil je precies leren hoe je jouw Bordeaux Dog perfect kan opvoeden? Bekijk dan ook het Bordeaux Dog Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

De eerste nachten

Zorg dat je je Bordeaux Dog meteen aan de lijn laat lopen als je hem ophaalt zodat hij hier aan kan wennen. Ook een mand is erg belangrijk, want dat wordt zijn plek om te groeien, om bij te komen en om uit te rusten van alle nieuwe indrukken. Laat hem rustig slapen zonder hem te storen.

Hij is net in een nieuwe omgeving gekomen en zal hiervan bij moeten komen. Leg hem in zijn mand als hij moe is, want zo leert je Bordeaux Dog dat het goed is om alleen te zijn. Je kunt ook voor een bench kiezen zodat je pup een plek heeft waar hij zich veilig voelt.

Speelgoed

Ook speelgoed is belangrijk voor een jonge pup. De Bordeaux Dog puppy is actief en zit vol energie. Met speelgoed kan hij zijn energie de vrije loop laten. Zorg dus voor uitdagend speelgoed. Wel is het verstandig om speeltjes te kopen die niet zomaar kapot gaan.

Je kunt kiezen voor een speeltje met snoepjes erin of een rubberen speeltje. De hond moet daar op kauwen, wat de ontwikkeling van de kaak bevordert.

Puppycursus

Het opvoeden van de Bordeaux Dog zal niet iedereen even goed af gaan. Het is verstandig om samen op puppycursus te gaan.

Hier leert hij meteen de juiste dingen. Hij leert goede manieren, dat hij niet moet blaffen als er bezoek komt en hoe hij aan de lijn mee moet lopen. Voor elk hondenras is een puppycursus aan te raden, dus ook voor de Bordeaux Dog.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Bordeaux Dog?

Bekijk dan het Bordeaux Dog Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Bordeaux Dogs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Bordeaux Dog wilde weten in één compleet e-book!”

Bordeaux Dog Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw hond!

  • Wil je een Bordeaux Dog kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Bordeaux Dog zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Bordeaux Dog trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Bordeaux Dog de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Bordeaux Dogs en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Bordeaux Dog Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bordeaux Dog Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Bordeaux Dog Handboek interessant zal vinden.

Welkom Bordeaux Dog vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!