Home | Bordeaux Dog namen: dit artikel helpt je op weg (+ tips)

Bordeaux Dog namen: dit artikel helpt je op weg (+ tips)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Yes! Je hebt eindelijk de beslissing genomen om een Bordeaux Dog te kopen. Dat is natuurlijk heel erg leuk, al moet je wel nog even een goede naam voor je nieuwe vriend bedenken. Soms is dat wat lastiger dan dat het lijkt.

Want wat is nou eigenlijk een goede naam voor een hond? Wanneer je niet het enige baasje van de Bordeaux Dog bent, moeten jullie ook nog eens een naam vinden die jullie allemaal mooi vinden. Je kunt kiezen voor een stoere naam, maar ook voor een grappige naam of juist een hele lieve naam.

Daarnaast zijn ook niet alle namen even handig. Als je echt nog niet weet hoe je je Bordeaux Dog moet noemen, kun je inspiratie op doen uit de lijst met namen hieronder.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Australian Shepherd nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Shepherd!

Het bedenken van de naam voor je Bordeaux Dog

Het bedenken van de naam van je Bordeaux Dog kan nog best wel eens een lastige klus zijn. Zeker als je de hond nog niet mee naar huis hebt genomen en hem dus nog maar een paar keer hebt gezien. Je kent hem dan nog niet zo goed, waardoor je ook niet altijd weet of de naam wel echt bij het beestje past.

Je kunt natuurlijk niet na een tijdje de hond ineens anders gaan noemen als je toch niet tevreden bent met de naam, want dat zal alleen maar voor verwarring zorgen bij je Bordeaux Dog. Je zult dus meteen met een goede en pakkende naam moeten komen.

Je kunt kiezen voor een veilige naam die je wel vaker hoort bij een hond, zoals Luna of Zoë. Dat zijn ook twee namen die heel gaaf zijn bij een hond die zo groot is als de Bordeaux Dog. Aan de andere kant kan het ook wel weer leuk zijn om te kiezen voor een naam die je wat minder vaak hoort, zoals Gizmo of Flugel.

Een ander leuk idee is om je hond een dubbele naam te geven. Denk hierbij dan aan Sir Charles of Lady Madonna. Je kunt de hond dan ook wel eens alleen Charles, Madonna of Lady noemen om het wat makkelijker te maken.

Een passende naam

Wanneer je een naam gaat bedenken voor je Bordeaux Dog, is het soms ook wel handig om het uiterlijk van de hond in je achterhoofd te houden. Bij een grote hond zoals de Bordeaux Dog die ook nog eens een korte vacht heeft, past namelijk niet echt de naam Pluisje. Ook moet je goed kijken naar de kleur van de vacht en eventuele patronen.

De Bordeaux Dog heeft namelijk altijd een rode kleur en een effen vacht, afgezien van een aantal mogelijke kleine witte vlekjes op zijn poten en borst. Hierdoor vallen de namen Vlekje of Stip eigenlijk al af voor een Bordeaux Dog.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Bordeaux Dog wordt ook uitgebreid behandeld in Bordeaux Dog Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Verschillende soorten namen voor je Bordeaux Dog

Er zijn veel verschillende hondennamen waar je uit kunt kiezen wanneer je een geschikte naam voor jouw Bordeaux Dog gaat bedenken. Zo heb je stoere namen, lieve namen, maar ook grappige namen. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een grappige naam zoals Barbie.

Je kunt je Bordeaux Dog ook vernoemen naar een bekend persoon, zoals Michael Jackson of Lady Gaga. Er zijn ook nog hondennamen die wat stoerder zijn en die je ook niet zo vaak hoort, zoals Asta of Skody, maar die wel heel goed passen bij de Bordeaux Dog.

Verder heb je ook nog namen die extra mooi kunnen zijn omdat ze een speciale betekenis hebben. Hierbij kun je denken aan een naam die past bij jouw favoriete vakantiebestemming waar je veel mooie herinneren aan hebt of bijvoorbeeld een mooie Aziatische hondennaam.

Zo heb je bijvoorbeeld de namen Kynai, wat ‘geen zorgen’ betekent of Mirai, wat ‘een gouden toekomst’ betekent.

Een aantal tips

Houd er ook rekening mee dat een hondennaam wel praktisch moet zijn. Hij moet bijvoorbeeld makkelijk zijn om te roepen. Daarom is het handig als de naam van je Bordeaux Dog maar één of twee lettergrepen heeft.

Bartholomeus kan bijvoorbeeld een hele mooie naam zijn voor een grotere en stoere hond, maar deze is niet heel makkelijk om uit te roepen als jullie samen in het park lopen.

Zorg er dus voor dat de naam duidelijke klanken heeft. Honden reageren daar ook het beste op, omdat hij zijn naam dan simpelweg beter kan herkennen. Tot slot is het ook wel handig om een naam te kiezen die niet al te veel op een commando lijkt.

Waf is misschien wel een leuke hondennaam, maar dat is niet erg handig omdat dit erg veel lijkt op het commando ‘af’. Je Bordeaux Dog zal dan niet goed het verschil horen en hier kan hij erg van in de war raken.

Leer alles over jouw lieve Bordeaux Dog

Wil je álles leren over jouw Bordeaux Dog? Bekijk dan ook het Bordeaux Dog Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Voorbeelden van hondennamen

Heb je nog steeds geen inspiratie? Hier zijn een aantal voorbeelden van namen die leuk zijn voor jouw Bordeaux Dog:

 • Aaron Alvin Amigo Ardo Arthur
 • Baco Bailey Balou Bas Baxter Beer Benji Bernard Bikkel Bono Boris Bowie Breezer Bruce Bruno Buddha
 • Casper Charlie Chloe Chubby
 • Dax Dex Duc
 • Elmo Enzo
 • Fons Freek Frodo
 • Gabber Gizmo Gody Goomer Gus
 • Harry Hummer Huub
 • Igor Isabeau Iwan
 • Jack James Janssen Jardo Jax Jazzy Jip Jois Jur
 • Kadhi Kanjer Kas Kay Kazan Kees Kwibus
 • Larry Lazy Leroy Levi Lobbes Loekie Lola Lou Louie Luca Luke Lummel
 • Macho Major Matz Max Mazzel Mick Mo Molly Moos Muffin
 • Nacho Nando Nelson Nico Nikita Noah Nola
 • Odie Olaf Oliver Oscar Otis
 • Paddy Pepper Peter Pim Prins Puck Pumba
 • Rambo Redbull Remy Rex Richard Rico Robin Rocky Romeo Rosie Rover Royce
 • Saartje Sally Sam Samson Scarlett Schurk Scoobie Sem Sep Shelby Sjaak Skippy Sloeber Snickers Snoepie Sophie Spetter Spike Stella Ster Stewie Suus
 • Taco Tank Tarzan Taylor Ted Tex Thomas Tibo Timo Timon Tinus Tito Toby Toeter Tommie Troela Tucker Twix
 • Victoria Viktor Vodka
 • Whisker Wifi Willem Winston Woezel
 • Yoda Yup
 • Zack Zaro Zeus Zippo Zirco Zita Zipper Zero Zohra Zoey Zoran Zwabber Zwieber Zyra Zion

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Bordeaux Dog?

Bekijk dan het Bordeaux Dog Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Bordeaux Dogs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Bordeaux Dog wilde weten in één compleet e-book!”

Bordeaux Dog Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw hond!

 • Wil je een Bordeaux Dog kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
 • Wil je jouw Bordeaux Dog zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
 • Wil je jouw Bordeaux Dog trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
 • Wil je jouw Bordeaux Dog de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
 • Ben je gek van Bordeaux Dogs en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Bordeaux Dog Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bordeaux Dog Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Bordeaux Dog Handboek interessant zal vinden.

Welkom Bordeaux Dog vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!