Home | Levensverwachting en leeftijd: hoe oud wordt een Bordeaux Dog

Levensverwachting en leeftijd: hoe oud wordt een Bordeaux Dog

⏱ Leestijd: 4 minuten

Een hond wil je uiteraard zo lang mogelijk bij je hebben, want het is een onderdeel van het gezin, je allerbeste vriend en ook nog eens je steun en toeverlaat. Niet elk hondenras wordt natuurlijk even oud. Zo worden grotere hondenrassen over het algemeen minder oud dan honden die kleiner van formaat zijn.

Ook de Bordeaux Dog heeft een gemiddelde leeftijdsverwachting, al wil dat natuurlijk niet zeggen dat je hond ook daadwerkelijk zo oud wordt. Wist je dat het baasje ook invloed kan hebben op de uiteindelijke leeftijd van je hond? Je leest hier alles over de gemiddelde leeftijd van je Bordeaux Dog.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Australian Shepherd nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Shepherd!

Zo oud wordt een Bordeaux Dog gemiddeld

De Bordeaux Dog heeft helaas geen hoge levensverwachting. Het is een hond die tot de dogachtigen behoort, dus heel gek is dat ook niet. Grote honden worden namelijk over het algemeen minder oud dan kleine honden.

Gemiddeld wordt een Bordeaux Dog maar zeven jaar oud. Grote honden worden gemiddeld zo’n tien jaar oud, dus de gemiddelde levensverwachting van een Bordeaux Dog ligt vergeleken met andere honden helaas wel heel erg laag.

Grote honden

Er is veel onderzoek geweest naar hoe het precies komt dat grote honden over het algemeen minder oud worden dan kleinere honden. Het lijkt zo te zijn dat het volwassen leven van grote honden gemiddeld een wat hoger tempo heeft dan het volwassen leven van honden die kleiner zijn.

Dat betekent dus dat grote honden dan ook sneller verouderen dan kleine honden. Het is echter nog niet helemaal duidelijk wat er dan precies in het lichaam van een grote hond als de Bordeaux Dog versneld oud wordt en hoe dat dan komt.

Let op: Het onderhouden en verbeteren van de gezondheid van jouw Bordeaux Dog (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Bordeaux Dog Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Hoe kun je jouw Bordeaux Dog zo oud mogelijk laten worden?

Er zijn verschillende factoren die invloed kunnen hebben op de uiteindelijke leeftijd van je Bordeaux Dog en jij als baasje hebt hier ook invloed op. Dat wil niet zeggen dat als je je hond optimaal verzorgt, je ook de garantie hebt dat hij altijd zo oud mogelijk wordt. Er kunnen altijd dingen gebeuren waardoor je Bordeaux Dog toch ineens eerder komt te overlijden.

Als je hond een ongeluk krijgt, maakt het bijvoorbeeld niet uit dat je hem altijd optimaal hebt verzorgd. Een hond kan natuurlijk ook gewoon komen te overlijden ondanks een goede gezondheid, want de gezondheid is lang niet altijd een factor in het overlijden.

Wel zijn er een aantal dingen die je kunt doen waardoor je Bordeaux Dog in een zo goed mogelijke gezondheid verkeert, zodat je kunt proberen om zijn leven zo lang mogelijk te laten duren.

Spullen in huis

Een Bordeaux Dog is een avontuurlijk hondenras en dat betekent dat hij altijd aan het snuffelen en aan het speuren is. Het is dus belangrijk dat je huis goed schoon is zodat hij niet allerlei viezigheid binnen kan krijgen.

Let er daarnaast ook op dat je Bordeaux Dog niet bij bepaalde spullen kan zoals schoonmaakmiddelen of andere dingen die giftig kunnen zijn. Maak eens een rondje door je huis op ooghoogte van je Bordeaux Dog en kijk welke spullen je allemaal tegenkomt.

Zo kun je voorkomen dat hij gewond raakt aan scherpe voorwerpen. Maak ook regelmatig zijn mand of bench, waterbak en voerbak schoon om bacteriën te verwijderen.

Beweging

Iets anders dat heel belangrijk is voor een goede gezondheid van je Bordeaux Dog, is genoeg beweging. Dit ras heeft redelijk veel beweging nodig, dus ga zeker elke dag even met hem wandelen. Denk niet dat je hem alleen in de tuin kunt laten plassen om zo een wandeling over te slaan, want dan krijgt hij niet voldoende beweging.

Naast af en toe gaan wandelen kun je je Bordeaux Dog ook speeltjes geven om mee te spelen. Op deze manier krijgt hij namelijk ook meteen beweging.

Leer alles over hoe je jouw Bordeaux Dog gezond en gelukkig houdt

Wil je weten hoe je jouw Bordeaux Dog zo gezond en gelukkig mogelijk houdt? Bekijk dan ook het Bordeaux Dog Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Voeding

Verder is ook voeding belangrijk. Kijk maar naar mensen, daarvoor geldt dat natuurlijk ook. Als je elke dag alleen maar fastfood zou eten, ben je niet zo gezond als wanneer je een gebalanceerd en gezond dieet volgt. Dit heeft uiteraard invloed op je gezondheid.

Koop dus niet altijd het goedkoopste voedsel voor je Bordeaux Dog, want de kans is groot dat dit niet erg gezond voor het dier is. Het is niet nodig om alleen maar duur eten te kopen, maar kijk wel even naar de ingrediënten die op de verpakking staan.

Als je niet zo goed weet wat het beste is voor je Bordeaux Dog, kun je dit altijd aan een dierenarts of aan de fokker waar je de hond hebt gekocht vragen. Zij hebben vaak een aantal merken hondenvoer waarvan ze weten dat die van goede kwaliteit is.

Natuurlijk is het ook geen probleem om af en toe een snoepje te geven aan je Bordeaux Dog, maar dit moet je niet te vaak doen. Je kunt ook kiezen voor gezonde snoepjes. Zo zijn er snoepjes die ook het gebit schoonmaken of waar geen suikers in zitten.

De dierenarts

Ook kun je het beste minstens één keer per jaar naar de dierenarts gaan voor een gezondheidscheck. Op dit moment kan de Bordeaux Dog ook meteen ontwormd worden. Door elk jaar even naar de dierenarts te gaan, kun je ook voorkomen dat je hond lang rondloopt met een ziekte zonder dat je het in de gaten hebt.

De dierenarts zal het namelijk direct zien als je hond ziek is, ook als jij er niks van hebt gemerkt. Hiermee kun je voorkomen dat de ziekte zich ver ontwikkelt.

Veel voorkomende ziektes bij de Bordeaux Dog

Een Bordeaux Dog is helaas vatbaar voor een flink aantal aandoeningen. Zo hebben honden van dit ras vaak last van een hartaandoening genaamd dilaterende cardiomyopathie. Hierbij is de hartspier niet meer in staat om met voldoende kracht samen te kunnen trekken. De hartspier verslapt dan, waardoor de hartkamers verwijd raken.

Andere aandoeningen die veel voorkomen zijn een heupdysplasie en een elleboogdysplasie. De Bordeaux Dog kan wel gewoon oud worden met deze aandoeningen, maar hij kan hier wel veel last van hebben.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Bordeaux Dog?

Bekijk dan het Bordeaux Dog Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Bordeaux Dogs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Bordeaux Dog wilde weten in één compleet e-book!”

Bordeaux Dog Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw hond!

  • Wil je een Bordeaux Dog kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Bordeaux Dog zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Bordeaux Dog trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Bordeaux Dog de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Bordeaux Dogs en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Bordeaux Dog Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bordeaux Dog Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Bordeaux Dog Handboek interessant zal vinden.

Welkom Bordeaux Dog vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!