Home | Kwijlt een Bordeaux Dog veel? En kan je er iets aan doen? Lees dit.

Kwijlt een Bordeaux Dog veel? En kan je er iets aan doen? Lees dit.

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je een hond uit gaat zoeken, zijn er veel dingen waar je bij stil moet staan. Hoe groot mag de hond bijvoorbeeld zijn? Wil je een sportieve of liever juist een rustige hond hebben? Wil je er eentje met korte haren of met langere haren? Er zijn namelijk verschillende dingen waar je rekening mee moet houden.

Vind je het een probleem als je huis onder de haren komt te zitten en heb je wel genoeg tijd om je hond goed te kunnen verzorgen? Iets waar je misschien niet zo snel aan zult denken, maar wel belangrijk is, is of een hondenras veel kwijlt of niet. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de Bordeaux Dog. Deze lieve en grote hond kan best veel kwijlen.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Australian Shepherd nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Shepherd!

Een kwijlende Bordeaux Dog

Je staat er misschien niet zo snel bij stil, maar een Bordeaux Dog heeft een neiging om te kwijlen. Daar kan hij zelf uiteraard niets aan doen, want het komt nou eenmaal door de bouw van zijn gezicht en dan vooral zijn mond. Ze hebben namelijk lippen die best lang zijn en daardoor over hun onderkaak hangen.

Hierdoor kunnen ze dus gaan kwijlen. Het is dus niet iets dat hij kan voorkomen, want het ligt aan de vorm van zijn lippen. Gelukkig is het maar kwijl en kun je het gemakkelijk weer op poetsen, maar je moet hier wel rekening mee houden op het moment dat je een Bordeaux Dog koopt.

Wanneer kwijlt je Bordeaux Dog?

De Bordeaux Dog produceert vooral kwijl op het moment dat hij zin heeft in eten of wanneer hij eten ruikt. Dit watertanden, wat mensen ook wel eens hebben, is helemaal normaal. Sommige hondenrassen creëren echter net wat meer kwijl dan andere hondenrassen en dat is bij de Bordeaux Dog dus ook het geval.

Je kunt er dus ook rekening mee houden dat je hond wellicht iets meer gaat kwijlen op het moment dat je gaat koken of dat het bijna etenstijd is voor hem.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Bordeaux Dog wordt ook uitgebreid behandeld in Bordeaux Dog Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Geschikt baasje

Als jij bijvoorbeeld geen zin hebt om af en toe de kwijl van je hond op te ruimen of je dit zelfs vies vindt, dan is de Bordeaux Dog wellicht niet de beste optie voor jou om als huisdier te nemen. Het is op zich nog geen ramp als het kwijl op de grond komt, want dan kun je het gewoon snel poetsen.

Houd er echter rekening mee dat de kwijl ook op andere plekken terecht kan komen, bijvoorbeeld op de meubels of in het tapijt. Als je net een dure nieuwe bank hebt gekocht, dan zul je er waarschijnlijk niet zo blij mee zijn als je Bordeaux Dog er meteen op kwijlt.

Maatregelen

Kwijlen is een hele normale reactie, maar het is natuurlijk niet zo fijn als je Bordeaux Dog je bezoek onder smeert met zijn kwijl. Gelukkig zijn er ook nog dingen die je als baasje kunt doen om ervoor te zorgen dat het kwijl van je viervoeter niet overal in huis terecht komt. Er zijn bijvoorbeeld dekens en hoezen die je op je meubels kunt leggen om ze te beschermen.

Als je je Bordeaux Dog aanleert dat hij alleen op een deken mag liggen, kun je dus je bank beschermen tegen zijn kwijl! Het deken is dan speciaal bedoeld om het kwijl op te vangen, dus het is dan ook niet erg als deze vies wordt.

Een Bordeaux Dog gaat dus vooral kwijlen op het moment dat hij zin heeft in eten of eten ruikt. Zorg er dan ook voor dat hij altijd op een vaste tijd en op een vaste plaats zijn maaltijd krijgt. Je raakt hond dan zo aan gewend aan deze tijden dat er buiten deze periodes en op een andere plek geen eten voor hem is. Hij heeft dan dus ook geen reden om te kwijlen en zal dit ook veel minder doen.

Andere hondenrassen die veel kwijlen

De Bordeaux Dog is echt niet het enige hondenras dat veel kwijlt. Er zijn namelijk nog genoeg andere hondenrassen die hetzelfde probleem hebben. Opvallend is dat de meeste van deze hondenrassen ook ongeveer dezelfde mond hebben als de Bordeaux Dog. Dat wil dus zeggen dat ze grote bovenlippen hebben die over hun onderkaak heen hangen.

Zo heb je bijvoorbeeld de Sint Bernard, de Bloedhond, de Deense Dog, de Bullmastiff, de Boxer, de Bulldog en de Newfoundlander. Zij hebben allemaal dezelfde grote lippen als de Bordeaux Dog, waardoor ze ook veel kwijlen.

Leer alles over jouw lieve Bordeaux Dog

Wil je álles leren over jouw Bordeaux Dog? Bekijk dan ook het Bordeaux Dog Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Ziektes

Als je Bordeaux Dog echt heel veel kwijlt, zou dat ook kunnen betekenen dat hij last heeft van een bepaalde ziekte. Kwijlen kan namelijk ook een gevolg zijn van bepaalde aandoeningen. Zo zou je hond bijvoorbeeld last kunnen hebben van facialis paralyse, oftewel een aangezichtsspier verlamming.

Als een hond last heeft van zo’n verlamming, sluiten de lippen niet goed waardoor eten en drinken een probleem kan worden. Er zijn verschillende oorzaken zijn die deze aandoening kunnen triggeren, zoals een middenoorontsteking.

Mandibularis paralyse

Een andere aandoening die je viervoeter kan hebben waardoor hij veel gaat kwijlen, is mandibularis paralyse. Je hond heeft dan een verlamde, of afhangende, onderkaak waardoor hij niet goed kan drinken. Hij staat dan in de waterbak te lebberen, maar het lijkt wel alsof deze eerder voller raakt dan leeg.

In zijn waterbak ligt dan een laagje speeksel. Honden die van deze aandoening last hebben moeten worden geholpen met eten en drinken. Je kunt hem dan bijvoorbeeld een snuitje om doen waardoor zijn bek maximaal 1 centimeter open kan. In de meeste gevallen gaat dit gelukkig vanzelf weer over.

Stomatitis

Tot slot kan je Bordeaux Dog ook last hebben van stomatitis, oftewel een ontsteking van de mondslijmvliezen. Dit zorgt er dan voor dat je hond veel speeksel produceert. Om de precieze oorzaak hiervan te achterhalen, moet de bek van je viervoeter verdoofd worden zodat deze goed kan worden onderzocht.

Als je Bordeaux Dog vooral veel last heeft van een stinkadem, kan het ook zijn dat hij last heeft van lipplooidermatitis.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Bordeaux Dog?

Bekijk dan het Bordeaux Dog Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Bordeaux Dogs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Bordeaux Dog wilde weten in één compleet e-book!”

Bordeaux Dog Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw hond!

  • Wil je een Bordeaux Dog kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Bordeaux Dog zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Bordeaux Dog trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Bordeaux Dog de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Bordeaux Dogs en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Bordeaux Dog Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bordeaux Dog Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Bordeaux Dog Handboek interessant zal vinden.

Welkom Bordeaux Dog vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!