Home | Ultieme gids: een Bordeaux Dog kopen (puppy of volwassen)

Ultieme gids: een Bordeaux Dog kopen (puppy of volwassen)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Het kopen van een Bordeaux Dog is niet een beslissing die je in één keer maakt. Er komt dan ook een hoop bij kijken. Je koopt een huisdier niet ‘eventjes’, want je zit hier jarenlang aan vast. Je moet hier zowel mentaal als financieel gezien klaar voor zijn.

Als je dan eindelijk hebt besloten dat je toch wel echt een hond wil kopen, komt de volgende vraag: voor welk ras ga je en waar ga je deze dan kopen? Er zijn verschillende plekken waar je een Bordeaux Dog kunt kopen, maar wat is nou de beste plek en waar moet je allemaal op letten? Je leest het allemaal hier.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Australian Shepherd nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Shepherd!

Waarom een Bordeaux Dog kopen?

Over de reden waarom je een Bordeaux Dog zou moeten kopen, kunnen we heel kort zijn: het is namelijk gewoon een hele leuke hond! Het is niet alleen een huisdier, maar echt een toevoeging aan het gezin en je beste vriend. Hij vindt het heerlijk om samen met zijn baasje te spelen, een lange wandeling te maken en om zijn baasje te bedienen.

Je kunt hem daarnaast ook gebruiken als waakhond. Een Bordeaux Dog is wel een zelfverzekerde, grote en sterke hond. Het is dus belangrijk dat het baasje consequent is in zijn aanpak en duidelijk de leiding heeft, want dit ras wil nog wel eens dominant zijn.

Een Bordeaux Dog is dus niet voor iedereen weggelegd en vooral niet voor mensen die nog geen ervaring hebben met het hebben van een hond.

Een Bordeaux Dog aopteren

Je kunt een puppy kopen, maar je kunt natuurlijk ook een iets oudere Bordeaux Dog adopteren. Deze passen dan bijvoorbeeld niet meer zo goed in zijn gezin, zijn baasje is overleden of de eigenaren moesten verhuizen en de hond kon niet mee. Deze honden kom je meestal tegen in het asiel.

Er wordt vaak gedacht dat er iets mis is met de honden die ter adoptie aan worden geboden, maar dat hoeft zeker niet zo te zijn. Sterker nog, regelmatig ligt de oorzaak juist bij het baasje en niet bij de hond. Door een Bordeaux Dog te adopteren, geef je hem een kans op een tweede leven.

Er zitten zelfs nog wat voordelen verbonden aan het adopteren van een volwassen Bordeaux Dog! Deze honden zijn namelijk meestal al helemaal zindelijk, afgericht en getraind. Dat is wel handig, want dan hoef jij dat dus niet meer te doen. Het zindelijk maken van een Bordeaux Dog kost meestal veel tijd en energie.

Het kan erg frustrerend zijn wanneer je hond maar binnen blijft plassen, dus het is erg fijn als deze periode jou bespaard kan blijven. Bovendien kost een puppytraining ook best wel veel geld en veel tijd en dat kun jij dus mooi skippen.

Let op: Het kopen of adopteren van een Bordeaux Dog (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Bordeaux Dog Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Een Bordeaux Dog puppy kopen

De meeste mensen kiezen echter voor een puppy als ze een hond willen kopen en dat is natuurlijk ook helemaal niet zo gek.

Naast het feit dat kleine hondjes nou eenmaal heel schattig zijn, is het ook gewoon leuk om je hond vanaf zijn jonge jaren mee te maken en op deze manier heb je er ook zo lang mogelijk plezier van. Je kunt een Bordeaux Dog puppy kopen via Marktplaats of via een fokker.

Marktplaats

Via Marktplaats heb je in de meeste gevallen al wat sneller een puppy in huis, omdat er dan meer aanbod is. Bovendien betaal je ook minder geld dan bij een erkende fokker. Het nadeel van een Bordeaux Dog kopen via Marktplaats is dat je niet goed weet van wie je de puppy koopt.

Je kunt te maken hebben met een broodfokker die zieke honden verkoopt en net doet alsof ze gezond zijn om geld te verdienen. Dit komt nog steeds voor en dan moet je na een korte tijd je pup in laten slapen omdat hij te ziek is.

Bij een erkende fokker duurt het dus meestal wat langer voor je een pup mee naar huis kunt nemen en betaal je ook meer geld voor je puppy. Je weet dan wel zeker dat je echt een gezonde Bordeaux Dog koopt die zorgvuldig is gefokt. Erkende fokkers zitten namelijk aangesloten bij een speciale rasvereniging.

Ze hebben het beste voor met hun honden en willen hen ook niet uitputten. Dat is ook meteen de reden dat ze niet altijd een nestje hebben. Gemiddeld betaal je voor een Bordeaux Dog tussen de €1250,- en de €1500,-.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Bordeaux Dog

Overweeg je een Bordeaux Dog te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Bordeaux Dog Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een Bordeaux Dog?

Het belangrijkste waar je op moet letten, zijn de intenties van de verkoper. Zorg dus dat je zeker weet dat je een pup koopt bij een fokker die goede bedoelingen heeft. In een advertentie zie je vaak standaard teksten staan die de mensen willen horen.

Een gezondheidsverklaring zegt ook niet zoveel meer tegenwoordig, want deze kan best makkelijk vervalst worden. Het is dus belangrijk dat je echt in gesprek gaat met de fokker zodat je zeker weet dat je een hondje koopt die zorgvuldig is gefokt.

Kijk bijvoorbeeld of het nestje ook op een andere website aan wordt geboden. Let verder op de ouders van het nestje en vraag naar de stamboom. Een fokker die je kunt vertrouwen zal open zijn over zijn manier van werken en zal je alle informatie geven die je nodig hebt.

Hij zal jou ook vragen stellen omdat hij wil dat zijn honden op een goede plek terecht komen. Als je het niet helemaal vertrouwt, kun je op zoek gaan naar een ander nestje.

Wat komt er nog meer bij kijken?

Een hond kopen is erg leuk, maar houd er rekening mee dat er nog meer bij komt kijken. Je moet ook betalen voor een puppytraining, inentingen en spullen zoals een riem, bakjes om uit te eten, een mand en wat snoepjes.

Verder moet je ook de rest van zijn leven eten blijven kopen en van minstens elk jaar naar de dierenarts gaan. Bedenk dus of je wel echt klaar bent voor een Bordeaux Dog, want je zit hier zo’n zeven jaar aan vast.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Bordeaux Dog?

Bekijk dan het Bordeaux Dog Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Bordeaux Dogs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Bordeaux Dog wilde weten in één compleet e-book!”

Bordeaux Dog Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw hond!

  • Wil je een Bordeaux Dog kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Bordeaux Dog zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Bordeaux Dog trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Bordeaux Dog de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Bordeaux Dogs en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Bordeaux Dog Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bordeaux Dog Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Bordeaux Dog Handboek interessant zal vinden.

Welkom Bordeaux Dog vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!