Home | Bordeaux Dog kindvriendelijk? Lees dit uitgebreide artikel

Bordeaux Dog kindvriendelijk? Lees dit uitgebreide artikel

⏱ Leestijd: 4 minuten

De Bordeaux Dog stamt af van de molossers en heeft daardoor een heel statig en imposant uiterlijk. Het is een grote en sterke hond, waardoor hij vroeger werd gebruikt in het leger en later als vechthond. Daarna werd hij ook nog ingezet als waakhond voordat hij uiteindelijk binnen in huis bij het gezin terecht kwam.

Door zijn overkomen kan de De Bordeaux Dog sommige mensen nog wel eens afschrikken. Hij heeft helaas nog altijd een beetje een negatief imago omdat hij vroeger werd gebruikt als vechthond. Toch is dat nergens voor nodig, want het is juist een hele vriendelijke en rustige hond. Of hij ook kindvriendelijk is, lees je hier.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Australian Shepherd nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Shepherd!

Het karakter van de Bordeaux Dog

Laten we beginnen met het karakter van de De Bordeaux Dog. Het is een hele stabiele, rustige en moedige hond. Als je kijkt naar de geschiedenis van deze hond, zul je zien dat hij bijna altijd zij aan zij met zijn baasje heeft gestreden. Hierdoor is hij nog altijd erg trouw. Hij is graag in de buurt van zijn baasje en zal hem altijd bedienen.

Ook is hij heel aanhankelijk en zal hij altijd zijn gezin beschermen als hij dat nodig acht. Echter betekent niet dat hij onnodig op alles dat er gebeurt reageert. Wel weet hij graag wat er allemaal gaande is en houdt hij de boel goed in de gaten.

De De Bordeaux Dog is een zelfverzekerde hond en kan eigenzinnig zijn, maar hij is wel heel gevoelig voor de stem en de aandacht van zijn baasje. Naar onbekende mensen kan hij wat terughoudend zijn totdat zijn eigenaar laat blijken dat alles in orde is. Dan is hij meestal heel vriendelijk.

Ook naar andere honden is dit ras meestal neutraal of vriendelijk, al kunnen reuen wel overheersend of intolerant zijn naar andere reuen.

De kindvriendelijke Bordeaux Dog

Een De Bordeaux Dog is dus erg gehecht aan zijn baasje en daardoor ook aan kinderen. Meestal is deze hond lief voor kinderen en kan hij veel van hen hebben. Een De Bordeaux Dog is dus heel geschikt voor een gezin met jonge kinderen.

Let wel op, want door het beschermende instinct van de hond kan het zijn dat hij denkt dat hij ‘zijn’ kinderen moet beschermen als ze met vriendjes aan het rennen en spelen zijn. Laat kinderen en honden dan ook nooit alleen samen.

Leer daarnaast je kinderen ook dat ze de hond met respect moeten behandelen, ook als hij veel toe laat. Kinderen willen een hond nog wel eens zien als een klimtoestel of als een pop waar ze zo lomp mee om kunnen gaan zoals ze willen. Een hond is natuurlijk nog altijd een dier en kan onverwacht reageren, al is hij nog zo goed getraind en kent hij de kinderen al lang.

Dit geldt overigens voor elk hondenras en niet alleen voor de De Bordeaux Dog.

Let op: Het aan- of afleren van gedrag bij jouw Bordeaux Dog (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Bordeaux Dog Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

De opvoeding en de socialisatie van de Bordeaux Dog

Omdat de De Bordeaux Dog een zelfverzekerde hond is die wel eigenzinnig kan zijn, is het belangrijk dat hij een consequente en strenge opvoeding krijgt. Het is echter wel belangrijk dat je altijd vriendelijk bent, want het is ook een gevoelige hond.

Tegelijkertijd moet het wel duidelijk zijn dat jij de leiding hebt. Als je De Bordeaux Dog namelijk als pup al denkt dat jij niet het baasje bent, dan zal hij ook minder goed naar je luisteren wanneer hij ouder is.

De socialisatie

Een belangrijk onderdeel van de opvoeding van de De Bordeaux Dog is de socialisatie. Dat wil zeggen dat je je hond al veel in aanraking moet laten komen met andere honden, dieren en mensen op het moment dat het nog een kleine puppy is.

Zo raakt hij er namelijk direct aan gewend en zal hij er dus op latere leeftijd ook alleen maar leuk vinden om met andere dieren en mensen te spelen. Als de De Bordeaux Dog goed is gesocialiseerd, kan hij dus in principe goed met andere huisdieren om gaan. Houd er wel rekening mee dat zijn jachtinstinct toch altijd in kan slaan.

Puppytraining

Het is nooit een overbodige luxe om met je hond op puppytraining te gaan. Hier leert hij namelijk heel veel. Ten eerste is hij in de buurt van andere puppy’s, wat meteen goed is voor zijn socialisatie. Hij leert dan niet alleen wennen aan andere honden, maar ook hoe ze samen moeten spelen.

Daarnaast krijg je ook hulp om je De Bordeaux Dog bepaalde dingen aan of af te leren. Zo leert hij bijvoorbeeld dat hij niet naar bezoek moet blaffen, hoe hij zich moet gedragen en dat hij bijvoorbeeld netjes aan de lijn mee moet lopen. Een getrainde hond kan immers beter omgaan met kinderen dan een hond die niet is getraind.

Leer alles over (ongewenst) gedrag van jouw Bordeaux Dog

Wil je álles leren over de opvoeding en het gedrag van jouw Bordeaux Dog? Bekijk dan ook het Bordeaux Dog Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

De geschiedenis van de Bordeaux Dog

De De Bordeaux Dog is dus een beschermende hond, maar hoe komt dat eigenlijk? Vroeger werd deze hond vooral ingezet als legerhond. Eerst moesten ze het vee beschermen dat de soldaten meenamen op hun tochten, maar daarna werden ze ook ingezet om te vechten. Ze moesten dan de paarden van de ridders neerhalen.

Toen ze niet meer in de legers werden gebruikt, werden ze juist ingezet als vechthond tijdens dierengevechten. Gelukkig kwam hier ook weer een einde aan en werd de De Bordeaux Dog voornamelijk ingezet als waakhond.

De Bordeaux Dog als waakhond

Een waakhond moet natuurlijk goed op zijn hoede zijn, maar heeft ook als taak om iets te beschermen. Dit kan bijvoorbeeld een boerderij of een huis zijn, vee, maar ook het baasje van de hond. De De Bordeaux Dog werd dus in principe getraind om het baasje te dienen en om hem te beschermen en dat zit nog steeds in de aard van het beestje.

Om deze reden is de De Bordeaux Dog een trouwe hond en kan hij goed met mensen omgaan en daardoor ook met kinderen, waardoor het een kindvriendelijke hond is.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Bordeaux Dog?

Bekijk dan het Bordeaux Dog Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Bordeaux Dogs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Bordeaux Dog wilde weten in één compleet e-book!”

Bordeaux Dog Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw hond!

  • Wil je een Bordeaux Dog kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Bordeaux Dog zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Bordeaux Dog trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Bordeaux Dog de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Bordeaux Dogs en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Bordeaux Dog Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bordeaux Dog Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Bordeaux Dog Handboek interessant zal vinden.

Welkom Bordeaux Dog vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!