Home | Bordeaux Dog karakter: dit kan je verwachten

Bordeaux Dog karakter: dit kan je verwachten

⏱ Leestijd: 4 minuten

De Bordeaux Dog is een grote hond maar bepaald geen onvriendelijk ras. De hond mag door het enorme postuur wel eens wat imponerend overkomen maar het is eerder een reus met een klein hartje.

De hond is lief voor mensen, ook voor kinderen en is daarom prima geschikt als gezinshond. Het is daarbij wel belangrijk dat je er rekening mee houdt dat het een echt grote hond is. Deze kan namelijk, volkomen goed bedoeld, spontaan iemand onder de voet lopen.

Dit doet de hond zeker niet expres maar hij is zich van geen kwaad bewust, kan gewoon wat lomp overkomen en kent zijn eigen grootte niet.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Bordeaux Dog nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 22 geniale tips voor jouw hond!

Lieve hond die goed kan leren wat gewenst is

In al zijn enthousiasme, zeker naar zijn mensen toe, kan de hond op je afkomen en zeker een kind kan daarbij omgesprongen worden. Het is daarom erg belangrijk dat je al zo jong mogelijk met je Bordeaux Dog pup op training gaat.

Daar kan de hond leren omgaan met andere honden en mensen en kun je de hond precies aanleren wat wel en wat niet gewenst is. De hond zal het nog graag doen ook want deze wil niets liever dan veel bij zijn baasje zijn en samen van alles ondernemen.

Trouwe en waakse hond

De hond is heel trouw aan zijn baasje en zal er zeker voor waken. Dit doet de hond op een bijzonder rustige manier. Hij zal niet direct op alles en iedereen reageren en staan blaffen maar eerder de situatie goed bekijken en pas aanslaan als dit echt nodig is.

De hond is altijd al als waakhond ingezet en functioneert daarvoor ook prima. De hond is verre van agressief en zal zeker niet iemand direct aanvallen maar blijft wel altijd waken. Door zijn imposante uiterlijk gaat waken en zijn mensen beschermen natuurlijk ook makkelijker. Als je zo’n hond op je af ziet komen, schrikken de meeste mensen namelijk toch wel even.

Let op: Het karakter van jouw Bordeaux Dog (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Bordeaux Dog Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Socialiseer je Bordeaux Dog zo vroeg mogelijk

De Bordeaux Dog houdt er, net als veel andere honden, niet van om erg lang alleen thuis te blijven. Probeer dit dan ook zoveel mogelijk te voorkomen en zorg ervoor dat je huisdier vaak mee kan als je ergens naartoe gaat. De hond is prima te trainen dus als je je pup reeds laat wennen aan allerlei situaties, is het makkelijk deze mee te nemen.

De hond is bijzonder volgzaam en leert snel dus alles wat deze als pup leert, heeft hij later nog altijd plezier van. Het is belangrijk om de hond zo jong mogelijk te socialiseren. Dit is niet zielig want de hond zal er plezier aan beleven als hij van alles leert en trucjes aanleert.

En niet alleen de hond heeft er baat bij: jij als baasje hebt dan later een hond die goed gehoorzaamt en dat is, zeker gezien zijn formaat als volwassen hond, erg belangrijk en vooral ook praktisch.

Hond met veel energie die graag actief bezig is

De Bordeaux Dog houdt erg van actief bezig zijn. De hond kan uiteraard door zijn formaat niet in een kleine woning worden gehouden en een huis met een flinke tuin is wel echt een must. De hond kun je daar ook prima een tijdje alleen laten zolang hij maar voldoende speelgoed heeft en kan rennen.

Ga zeker ook lange wandelingen maken met de hond zodat deze zijn energie goed kwijt kan. De hond heeft een flink uithoudingsvermogen en kan ver lopen, hetgeen hij natuurlijk het liefste samen met zijn baas doet. De hond is intelligent genoeg om leuke spelletjes te doen dus zorg ervoor dat je deze ook aanbiedt.

Zorg voor voldoende variatie zodat de hond zich niet te snel verveelt.

Houd rekening met de leeftijd van je hond

Als je een Bordeaux Dog pup aanschaft, is deze natuurlijk nog niet zo heel groot. Houd er echter wel rekening mee dat de pup nog flink zal gaan groeien en je uiteindelijk met een kalf van een hond zit te kijken. Dit is niet erg, zolang je daar maar voldoende ruimte voor hebt en je huisdier zijn energie ook echt goed kwijt kan.

De hond is aanhankelijk en houdt erg van aandacht maar bewegen staat bovenaan het lijstje. Dit is zowel gezond voor de hond als het baasje. Je hond zal zich niet snel vervelen en je voorkomt met voldoende beweging ook overgewicht. Het is nu eenmaal een grote hond die veel lust en eet maar daarin moet zeker niet overdreven te worden.

De pup is nog in de groei dus bouw het bewegen steeds verder op zonder daarbij de hond te overbelasten. De hond heeft een prima uithoudingsvermogen maar dit dient wel opgebouwd te worden. Op puppytraining kun je precies leren wat je hond allemaal wel en nog niet kan.

Leer alles over het karakter van jouw Bordeaux Dog

Wil je alles weten over het karakter van jouw Bordeaux Dog? Bekijk dan ook het Bordeaux Dog Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Bordeaux Dog pup of een volwassen hond?

Het karakter van de Bordeaux pup is nog volop in ontwikkeling. Dit is natuurlijk leuk want zo zie je je hond opgroeien en kun je zelf, met de juiste opvoeding, de hond nog sturen. Wees altijd consequent met trainen en voed je op hond op een nette en zachte manier op.

De Bordeaux Dog is daarvoor namelijk erg gevoelig en dien je op een vriendelijke en respectvolle manier te behandelen. Je kunt ook voor een volwassen Bordeaux Dog kiezen. In het asiel vind je niet zo snel een volwassen rashond maar het kan natuurlijk wel.

Verschillende redenen waarom een hond een nieuw huis zoekt

Soms doen mensen om een bepaalde reden een hond weg dus misschien kun jij deze dan een nieuw huis bieden. Deze honden hebben niet altijd een rugzakje en worden niet altijd om negatieve redenen weggedaan, maar houd er wel rekening mee dat je de hond zelf nog dingen zult moeten leren of afleren.

Dit is goed te doen maar kost wel de nodige tijd en vooral veel geduld. De Bordeaux Dog is intelligent en volgzaam genoeg om wat nieuws te leren maar dingen afleren is vaak een stuk moeilijker bij een volwassen hond.

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Bordeaux Dogs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Bordeaux Dog wilde weten in één compleet e-book!”

Bordeaux Dog Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw hond!

  • Wil je een Bordeaux Dog kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Bordeaux Dog zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Bordeaux Dog trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Bordeaux Dog de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Bordeaux Dogs en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Bordeaux Dog Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bordeaux Dog Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Bordeaux Dog Handboek interessant zal vinden.

Welkom Bordeaux Dog vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!