Home | Bordeaux Dog herplaatsen: lees hier hoe een herplaatsing precies werkt (+ tips)

Bordeaux Dog herplaatsen: lees hier hoe een herplaatsing precies werkt (+ tips)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Een Bordeaux Dog is natuurlijk een hele leuke hond, maar helaas is het niet voor iedereen een geschikt huisdier. Hij is dan wel heel lief, speels en heel rustig, toch zijn er nog altijd mensen die ervoor kiezen om hun hond weer weg te doen.

Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat het baasje gaat verhuizen en de hond niet mee kan of omdat hij om de een of andere reden niet meer voor zijn hond kan zorgen. Je kunt er dan voor kiezen om je Bordeaux Dog te herplaatsen.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Australian Shepherd nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Shepherd!

Wat is een herplaatsing?

Bij een herplaatsing wordt je Bordeaux Dog een iemand anders verkocht. Je hond gaat dan dus verhuizen en bij een nieuwe eigenaar wonen. Zo’n herplaatsing zou je in principe zelf kunnen regelen, maar het is ook mogelijk om hier hulp voor in te schakelen. Je kunt hiervoor terecht bij een rasvereniging, maar je kunt het ook proberen bij de fokker waarbij je je hond hebt gekocht.

Er zijn ook verschillende websites of organisaties die jou kunnen helpen in het herplaatsen van je hond. Ze kunnen je dan helpen om een nieuwe en geschikte baas te zoeken voor je Bordeaux Dog.

Moeilijke keuze

Het kan een moeilijke keuze zijn om voor een herplaatsing te kiezen. Dit betekent namelijk echt niet altijd dat de hond je niet meer bevalt of dat je geen zin meer hebt om voor je Bordeaux Dog te zorgen. Het kan ook zo zijn dat je eigenlijk helemaal geen afscheid wil nemen van je hond, maar dat je geen andere keuze hebt.

Op zulke momenten is het wel belangrijk dat je je verantwoordelijkheid neemt en doet wat het beste is voor je hond. Als je Bordeaux Dog namelijk om een bepaalde reden niet meer gelukkig is of jij kunt er niet meer goed voor zorgen, dan is een herplaatsing wellicht de enige juiste optie voor jullie allebei.

Let op: Het kopen of adopteren van een Bordeaux Dog (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Bordeaux Dog Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Redenen om te kiezen voor een herplaatsing

Er zijn verschillende redenen om je Bordeaux Dog te laten herplaatsen. Misschien kun je om persoonlijke redenen niet meer voor je hond zorgen. Zo kun je bijvoorbeeld langdurig ziek worden waardoor je niet meer elke dag kan gaan wandelen of met je hond kan spelen.

Zeker bij een Bordeaux Dog is het belangrijk dat hij veel naar buiten kan en regelmatig een wandeling gaat maken zodat hij zijn energie kwijt kan.

Het kan ook zijn dat je gaat verhuizen, bijvoorbeeld naar het buitenland of naar een woning waarbij het niet mogelijk is om een huisdier mee te nemen. Een andere reden is dat je financiële situatie verandert, waardoor je niet meer voor je hond kunt zorgen.

Een hond is natuurlijk wel heel leuk, maar kost ook gewoon veel geld omdat je elke keer eten moet blijven kopen en minstens één keer per jaar naar de dierenarts moet.

Wat moet je niet doen bij een herplaatsing

Een herplaatsing is natuurlijk al heel vervelend, zowel voor jou als je Bordeaux Dog. Het is daarom belangrijk dat je dit zo goed mogelijk aanpakt zodat je trouwe viervoeter hier niet twee keer de dupe van wordt. Je kunt een advertentie plaatsen op social media om te kijken of er iemand in je kenniskring is die interesse heeft in een Bordeaux Dog.

Het nadeel hiervan is dat je nooit weet waar de advertentie terecht gaat komen en wie er op zal reageren. Je wilt natuurlijk niet hebben dat je hond uiteindelijk terecht komt bij een eigenaar die niet goed voor hem zorgt of dat hij uiteindelijk alsnog in het asiel eindigt.

Daar komt ook nog bij kijken dat er op social media eerder impulsaankopen worden gedaan, waardoor de nieuwe eigenaar van je Bordeaux Dog later misschien spijt kan krijgen van zijn keuze.

Eerlijk zijn

Wees ook eerlijk over de reden waarom je je Bordeaux Dog wil herplaatsen. Hiermee voorkom je namelijk dat het nieuwe baasje ook weer snel van hem af wil. Als jij er bijvoorbeeld voor kiest om jouw huisdier weg te doen omdat hij te druk was rondom je pasgeboren baby en dit voor stress zorgde, kun je dat gewoon eerlijk zeggen.

Je kunt dan juist op zoek gaan naar een baasje in een rustige omgeving. Anders loop je het risico dat mensen je hond kopen die een kinderwens hebben en dan lopen zij uiteindelijk tegen hetzelfde probleem aan, waardoor de hond opnieuw herplaatst moet worden.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Bordeaux Dog

Overweeg je een Bordeaux Dog te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Bordeaux Dog Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Redenen om te kiezen voor een herplaatste Bordeaux Dog

Wanneer een Bordeaux Dog herplaatst wordt, is dit waarschijnlijk geen puppy meer maar een hond die wat ouder is. Als je op zoek bent naar een oudere hond, is dit een goede optie voor jou. Mensen willen meestal een puppy en kijken daardoor niet naar een oudere Bordeaux Dog, terwijl dit juist ook weer voordelen kan hebben.

Uiteraard is het voor de hond ook fijn, omdat hij dan weer een nieuw baasje heeft. De reden waarom de hond weg moet, heeft niet altijd met de hond te maken.

Het grootste voordeel van een oudere hond is dat je hem niet hoeft te trainen. Hij is helemaal zindelijk, afgericht en goed getraind. Dit hoef jij dus niet meer te doen! Dat scheelt je een hoop tijd en moeite en geld. Zo’n puppytraining kan namelijk flink wat kosten. Daarnaast kan het frustrerend zijn om een puppy groot te brengen.

Ongelukjes horen er nou eenmaal bij en zullen zeker voorkomen, of dat nou plassen in huis is of het kapot bijten van je favoriete schoenen. Wanneer je kiest voor een oudere Bordeaux Dog, kun jij deze fase dus mooi skippen!

Dit moet je doen als je een Bordeaux Dog wil adopteren

Er zijn verschillende websites waar je een volledig overzicht kunt vinden van alle honden die ter adoptie aangeboden worden. Wanneer je een Bordeaux Dog ziet die jou wel bevalt, kun je een ontmoeting inplannen. Alleen op deze manier kun je er achter komen of hij goed bij jou past.

Kijk goed naar het adoptiecontract, want hier staan belangrijke regels in. Teken nooit een contract waar je je niet helemaal prettig bij voelt.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Bordeaux Dog?

Bekijk dan het Bordeaux Dog Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Bordeaux Dogs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Bordeaux Dog wilde weten in één compleet e-book!”

Bordeaux Dog Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw hond!

  • Wil je een Bordeaux Dog kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Bordeaux Dog zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Bordeaux Dog trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Bordeaux Dog de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Bordeaux Dogs en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Bordeaux Dog Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bordeaux Dog Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Bordeaux Dog Handboek interessant zal vinden.

Welkom Bordeaux Dog vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!