Home | Maak kennis met de grijze Bordeaux Dog

Maak kennis met de grijze Bordeaux Dog

⏱ Leestijd: 4 minuten

Een Bordeaux Dog is over het algemeen vrij gemakkelijk te herkennen. Het is namelijk een hele evenwichtige hond die krachtig en groot is, maar je kunt hem vooral herkennen aan zijn rimpels. Hij heeft namelijk ruim vel, waardoor deze heel rimpelig wordt.

Bij een Bordeaux Dog denk je misschien meteen aan een grote, roodbruine hond. Er zijn echter ook nog andere kleuren waarin dit ras voorkomt. Zo heb je bijvoorbeeld ook een Bordeaux Dog met een grijze vacht. In dit artikel lees je alles over de Bordeaux Dog met deze kleur.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Australian Shepherd nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Shepherd!

Blauw of grijs?

Laten we beginnen met de kleur grijs. Is het namelijk blauw of grijs? Sommige mensen zeggen een blauwe Bordeaux Dog en andere mensen zeggen weer dat het een grijze Bordeaux Dog is. De kleur wordt namelijk bij andere honden, en ook bij katten, ook wel eens blauw genoemd. Blauw is een benaming die ook vaak gebruikt wordt voor deze kleur, maar het lijkt meer op grijs.

Je zou kunnen zeggen dat de vacht grijs is met een blauwe onderlaag. Een grijze Bordeaux Dog heeft dus niet lichtgrijze of een fel grijze kleur, maar meer een grijsblauwe kleur. Toch wordt er voor de handigheid vaak grijs gezegd, omdat de kleur hier gewoon het meeste op lijkt en iedereen dan precies weet wat je bedoelt.

Merle

Je kunt dit een beetje vergelijken met de kleur blue merle die ook wel eens voorkomt bij hondenrassen. Merle betekent dat de kleur van de vacht een vervaging is van een andere kleur, waardoor er een iets lichtere kleur ontstaat.

Blue merle slaat op een zwarte kleur die is vervaagd, waardoor de vacht dus meer een grijze kleur wordt. Het is dan wel grijs, maar het wordt wel blue merle genoemd. Er is namelijk geen kleur die grey merle heet.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Bordeaux Dog wordt ook uitgebreid behandeld in Bordeaux Dog Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

De grijze Bordeaux Dog

Bij de Bordeaux Dog wordt de kleur echter gewoon grijs genoemd. Een grijze Bordeaux Dog heeft dus meer een grijsblauwe kleur. Het maakt verder voor de prijs of voor het karakter van de hond niet uit welke kleur vacht hij heeft.

In een advertentie zul je vaak zien dat een grijze Bordeaux Dog aan wordt geduid als een blauw/grijze hond. Officieel gezien bestaat de grijze Bordeaux Dog echter niet.

In de rasstandaard staat deze kleur namelijk niet als optie die de kleur van de vacht van deze hond kan hebben. Om deze reden is er ook maar weinig bekend over een hond van dit ras met deze kleur. Ook is het nog maar de vraag of de hond een officiële stamboom heeft, omdat de kleur dus niet is toegestaan.

De grijze Bordeaux Dog is hierdoor dan ook niet geschikt om te gebruiken met hondenshows en wedstrijden.

Een masker

De Bordeaux Dog heeft een zwart masker op zijn gezicht. Niet letterlijk natuurlijk, maar zo wordt het genoemd als hij een zwarte kleur rondom zijn snuit heeft. Bij dit ras is deze vaak maar beperkt van omvang en mag hij niet tot op de schedel doorlopen.

Wel mogen er donkerdere schakeringen op de schedel, de hals, de oren en op de bovenkant van het lichaam voorkomen. De neus moet bij het masker ook zwart van kleur zijn.

Het is echter ook mogelijk dat de Bordeaux Dog een bruin masker heeft. De neus van de hond is dan ook bruin van kleur, net als de rand van de oogleden en zijn lippen. Een andere mogelijkheid is dat de Bordeaux Dog helemaal geen masker heeft.

De vacht heeft dan gewoon een rode tint, waardoor de huid ook rood lijkt. Vroeger werd dit een rood masker genoemd. De neus van de hond is dan rose of roodachtig.

Het kleurenpalet van de Bordeaux Dog

De Bordeaux Dog heeft van zichzelf een hele glanzende vacht. Deze kan dus verschillende tinten hebben, maar moet altijd roodtinten hebben. Dit kan dus wel verschillen van mahonie tot isabella, wat lichtbeige is. Het is erg gewenst dat de hond een goede pigmentatie heeft. Het is wel toegestaan dat hij een paar witte, kleine plekjes heeft op zijn borst en onderaan zijn benen.

Leer alles over jouw lieve Bordeaux Dog

Wil je álles leren over jouw Bordeaux Dog? Bekijk dan ook het Bordeaux Dog Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Zo verzorg je de vacht van een Bordeaux Dog

Zo’n mooie grijze vacht moet natuurlijk wel goed verzorgd worden. Zo kun je namelijk voorkomen dat de vacht dof wordt en dat hij gaat stinken.

De Bordeaux Dog heeft een dikke vacht met korte haren die er gelukkig voor zorgt dat je hond beschermd is tegen weerselementen zoals de kou en de felle zon. Deze vacht moet je regelmatig wassen en zeker als jullie net door de bossen hebben gelopen of je hond lekker in de modder heeft gespeeld.

Onder de douche

Het beste kun je dit doen met lauwwarm water en met een speciale hondenshampoo die je goed op de huid in laat werken. Op deze manier worden de huid en de vacht goed verzorgd en zal je Bordeaux Dog blijven stralen. Een gezonde vacht zorgt er voor dat je hond er ook direct een stuk gezonder en verzorgder uit ziet.

Borstelen en kammen

Het is ook nodig om de vacht van je Bordeaux Dog af en toe te borstelen, het liefste wekelijks. Je kunt hier in principe een normale borstel voor gebruiken, maar het is wel beter om hier een speciale hondenborstel voor te gebruiken. Vergeet tijdens het borstelen ook zeker niet de plekjes achter de oren, de keel, de borst en de nek.

Die worden namelijk vaak over het hoofd gezien en niet goed meegenomen, waardoor er hier snel klitten kunnen ontstaan.

Je moet van voor naar achteren toe werken en begint dus bij de schouders en werkt zo naar de pootjes toe. Vervolgens borstel je voorzichtig de buik van de Bordeaux Dog in de richting van de ribbenkast. Tot slot zijn de achterpootjes en de staart aan de beurt. Let er wel op dat je de staart voorzichtig borstelt. Deze kan heel gevoelig kan zijn omdat het een verlengde is van de ruggengraat.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Bordeaux Dog?

Bekijk dan het Bordeaux Dog Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Bordeaux Dogs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Bordeaux Dog wilde weten in één compleet e-book!”

Bordeaux Dog Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw hond!

  • Wil je een Bordeaux Dog kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Bordeaux Dog zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Bordeaux Dog trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Bordeaux Dog de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Bordeaux Dogs en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Bordeaux Dog Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bordeaux Dog Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Bordeaux Dog Handboek interessant zal vinden.

Welkom Bordeaux Dog vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!