Home | Goede Bordeaux Dog fokker: lees de punten in dit artikel zeker even door

Goede Bordeaux Dog fokker: lees de punten in dit artikel zeker even door

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je een Bordeaux Dog koopt, heb je hier als het goed is van tevoren goed over nagedacht. Het is namelijk niet alleen even een pup die je koopt, er zijn nog een hele hoop andere dingen die er bij komen kijken. Daarnaast is ook de plek waar je de pup koopt heel belangrijk.

Zo verschilt de prijs bijvoorbeeld per verkoper, maar ook de manier van fokken is bij iedereen anders en dat heeft belangrijke gevolgen voor de puppy’s. In dit artikel lees je alles over waar je precies op moet letten als je op zoek gaat naar een Bordeaux Dog fokker en hoe je zeker kunt weten dat het een goede fokker is.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Australian Shepherd nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Shepherd!

Strenge regels

Een Bordeaux Dog is net zoals andere rassen erg gevoelig voor bepaalde aandoeningen en ziektes. Zo krijgen ze vaak last van een heupdysplasie en een elleboogdysplasie, een dilaterende cardiomyopathie en een voorste kruisband lesie. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen, zijn er strenge regels verbonden aan het fokken van de Bordeaux Dog.

Op deze manier kan er namelijk zo goed als het kan worden voorkomen dat er een ziek nestje wordt geboren. Natuurlijk kun je nooit helemaal uitsluiten dat elke Bordeaux Dog uit een nestje gezond en oud wordt.

Kopen bij een erkende fokker

Als je een Bordeaux Dog puppy gaat kopen, heb je twee mogelijkheden. Je kunt er namelijk voor kiezen om je pup te kopen via Marktplaats of bij een erkende fokker. Over het algemeen is de tweede optie niet alleen veiliger, maar ook beter voor jou en voor je hond. Je weet dan namelijk zeker dat de puppy’s op een goede en zorgvuldige manier zijn gefokt.

Dat komt omdat een erkende fokker aan is gesloten bij een speciale rasvereniging die toezicht houdt op de manier van fokken.

De fokker van een Bordeaux Dog zit dus aangesloten bij een Bordeaux Dog rasvereniging. Deze strenge regels zijn helaas nodig, want hondenrassen zijn dus gevoelig voor bepaalde aandoeningen en ziektes. Door de stambomen goed na te kijken, kan er zoveel als het kan voorkomen worden dat er zieke Bordeaux Doggen geboren worden.

Let op: Het kopen of adopteren van een Bordeaux Dog (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Bordeaux Dog Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Kopen via Marktplaats

Een andere optie is om een kleine puppy te kopen bij een fokker die zijn dieren via Marktplaats verkoopt. Het voordeel hiervan is dat de jonge hondjes net wat goedkoper zijn en dat het aanbod ruimer is. Dat betekent dus ook dat je al sneller een pup in huis kunt hebben.

Het grote nadeel van Marktplaats is echter dat er op dit platform veel broodfokkers en handelaren actief zijn die niet het belang van de hond op de eerste plek zetten.

Een erkende fokker fokt namelijk puur voor zijn hobby en zal er dan ook zeker niet rijk van worden. Een broodfokker fokt, zoals de naam eigenlijk al duidelijk maakt, wel echt om zijn boterham er mee te verdienen. Zij kijken niet naar de stambomen van de Bordeaux Dog waar ze mee fokken en zullen ook gewoon zieke honden gebruiken.

Hier moet je voor opletten

Broodfokkers gaan erg sluw te werk waardoor het soms lastig kan zijn om een goede verkoper van een slechte te onderscheiden. Er is een aantal dingen waar je op kunt letten om te bepalen of een verkoper wel of niet te vertrouwen is.

Koop je een Bordeaux Dog pup via Marktplaats? Kijk dan eerst eens of de fokker ook nog op andere plekken nestjes te koop heeft. Marktplaats heeft gelukkig zelf het initiatief genomen om een einde te maken aan foute handelaars.

Daardoor is het niet meer mogelijk om op een anonieme manier Bordeaux Dog aan te bieden via een advertentie. Mocht een verkoper toch foute boel blijken, zijn ze gemakkelijker op te sporen.

Controleer verder ook altijd de foto’s. Allebei de ouders van het nestje moeten goed zichtbaar zijn op de foto. Vraag ook om info over de ouders van het nestje. Het is niet alleen voor jou als toekomstig baasje belangrijk om hier wat over te weten omdat het meer zegt over jouw nieuwe Bordeaux Dog, maar het is ook geen goed teken als de verkoper hier niets op weet te zeggen.

Een goede fokker weet namelijk alles over zijn honden te vertellen en doet dit ook graag.

Ook de tekst bij de advertentie is erg belangrijk. Handelaren gebruiken namelijk meestal standaard teksten en zetten er simpelweg neer wat de koper wil lezen. Laat je dus niet zomaar om de tuin leiden door zo’n advertentie. Ze kunnen wel zeggen dat de Bordeaux Dog een gezondheidsverklaring heeft, maar die kunnen makkelijk worden vervalst.

Bij een standaard advertentie staat meestal ook dat hij een geldig paspoort heeft, dat hij onder toezicht staat van de dierenartsen en dat de hond gewend is aan kleine kinderen.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Bordeaux Dog

Overweeg je een Bordeaux Dog te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Bordeaux Dog Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Zo weet je dat je goed zit

Hoe kun je dan zeker zijn van het fiet dat je te maken hebt met een goede fokker? Een goede fokker zit ten eerste altijd aangesloten bij een rasvereniging. Hij verdient niet zijn geld met fokken, maar hij doet het puur voor zijn hobby. Dat kun je merken aan de manier waarop hij over zijn Bordeaux Doggen vertelt.

Hij is namelijk gek op dit ras en zal hier ook enthousiast over vertellen. Daarnaast zal hij open vertellen over zijn manier van fokken omdat het zijn passie is. Om te voorkomen dat er zieke pups worden geboren, zal hij de stambomen grondig checken. Hij zorgt daarnaast ook voor gezondheidsverklaringen en andere papieren die verplicht zijn.

Een goede fokker zal niet zo vaak een nestje beschikbaar hebben. Het is namelijk zwaar voor het teefje om steeds zwanger te zijn en haar lichaam heeft tussendoor natuurlijk ook rust nodig. De honden zijn dan ook het allerbelangrijkst voor de fokker.

Meestal mag je vaker langskomen voordat je de Bordeaux Dog mee naar huis neemt, maar vergeet niet dat de fokker ook gewoon een baan heeft en dus niet altijd tijd heeft. Waarschijnlijk zal de fokker het toekomstige baasje ook vragen stellen. Hij wil er zeker van zijn dat zijn Bordeaux Dog puppy’s naar het juiste baasje gaan.

Hij geeft zijn geliefde honden dan ook niet zomaar aan iedereen weg, zeker vanwege het negatieve imago van de Bordeaux Dog.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Bordeaux Dog?

Bekijk dan het Bordeaux Dog Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Bordeaux Dogs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Bordeaux Dog wilde weten in één compleet e-book!”

Bordeaux Dog Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw hond!

  • Wil je een Bordeaux Dog kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Bordeaux Dog zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Bordeaux Dog trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Bordeaux Dog de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Bordeaux Dogs en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Bordeaux Dog Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bordeaux Dog Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Bordeaux Dog Handboek interessant zal vinden.

Welkom Bordeaux Dog vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!