Home | De grootte en gewicht van een Bordeaux Dog: uitgebreide info

De grootte en gewicht van een Bordeaux Dog: uitgebreide info

⏱ Leestijd: 4 minuten

Een Bordeaux Dog is niet een ras dat zomaar voor iedereen geschikt is. Het is namelijk een heel groot ras. Je moet hier dus wel sterk genoeg voor zijn en tegen opgewassen zijn! Omdat het zo’n grote hond is, werd hij vroeger vaak gebruikt als vechthond en als waakhond om het land en het vee te beschermen.

Tegenwoordig is dat niet meer zo en wordt hij vooral als gezelschapsdier gebruikt. Het is dus vooral een gezinshond. Als je dus op zoek bent naar een grote hond die ook nog eens erg lief is, dan is de Bordeaux Dog misschien wel het ideale ras voor jou!

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Australian Shepherd nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Shepherd!

Zo groot is een Bordeaux Dog

Over het algemeen is een Bordeaux Dog iets langer dan dat hij hoog is. Zijn borst en rug zijn allebei heel breed en gespierd. Een mannetje is meestal wat groter dan een vrouwtje. Hoe groot een Bordeaux Dog moet zijn, staat natuurlijk vastgelegd in het rashandboek.

Een reu mag een schofthoogte hebben van tussen de 60 centimeter en de 68 centimeter. Een teefje is dus iets kleiner en heeft een gemiddelde schofthoogte van tussen de 58 centimeter en de 66 centimeter.

Het is ook toegestaan als de hond twee centimeter groter of één centimeter kleiner is dan de voorschriften in de rasstandaard. Hiermee is de Bordeaux Dog relatief gezien een grote hond. Hij behoort namelijk tot de dogachtigen, zoals dat ook al in zijn naam wordt vernoemd.

Er zijn maar een paar hondenrassen die nog groter zijn dan de Bordeaux Dog. Dit betekent ook dat dit hondenras niet voor iedereen geschikt is, maar daarover lees je later meer.

Het gewicht van de Bordeaux Dog

Bij een grote hond hoort natuurlijk ook een hoog gewicht. Ook hier is het mannetje weer wat zwaarder dan het vrouwtje omdat hij natuurlijk gemiddeld gezien ook wat groter is. Een teefje mag namelijk minstens 45 kilo wegen, terwijl een reu minstens 50 kilo mag wegen.

Wanneer je Bordeaux Dog veel zwaarder is dan dit, is er sprake van overgewicht. Het is belangrijk dat je daar dan wat aan doet, want het is niet gezond om overgewicht te hebben. Je kunt er bijvoorbeeld voor zorgen dat hij meer beweegt en nagaan of je hem niet teveel eten geeft. Als het niet lukt om je hond af te laten vallen, kun je ook de hulp van je dierenarts inschakelen.

Let op: Alle uiterlijke en innerlijke kenmerken van jouw Bordeaux Dog (en vele andere thema’s) worden ook uitgebreid behandeld in Bordeaux Dog Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Niet voor iedereen geschikt

De grootte van de Bordeaux Dog zorgt ervoor dat niet iedereen geschikt is om deze hond te hebben. Dit ligt ook wel deels aan zijn karakter, want het is een statige en sterke hond die ook erg dominant kan zijn. Dat komt omdat hij vroeger in werd gezet als waakhond of als vechthond.

Dit zie je nog steeds een beetje in zijn karakter terug, waardoor hij nog steeds avontuurlijk is. Sowieso heeft hij een baasje nodig die duidelijk boven hem staat en dominanter is. Je moet hiervoor streng en consequent zijn, maar wel vriendelijk blijven.

Fysiek

Bovendien moet je een Bordeaux Dog ook fysiek aan kunnen. Je gaat er natuurlijk niet mee vechten, maar je wel genoeg kracht hebben om hem tegen te houden wanneer hij ineens wegrent tijdens het wandelen. Als jou dat niet lukt, lig jij op de grond terwijl jouw hond allang uit het zicht is.

Je wil natuurlijk niet hebben dat hij ineens een kleiner hondje aanvalt. Een grote hond als een Bordeaux Dog moet dus een baasje hebben met overwicht en gezag die zijn hond goed in bedwang kan houden wanneer dit nodig is.

Waar moet je rekening mee houden bij een grote Bordeaux Dog?

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je kiest voor een grote hond zoals de Bordeaux Dog. Hij heeft veel energie en is dus het liefste actief bezig. Dit ras is dus niet geschikt voor mensen met weinig ruimte voor de hond om zijn energie kwijt te kunnen.

Het liefste heeft hij een groot huis met een tuin en gaat hij daarnaast nog elke dag een flinke wandeling maken.

Je kunt natuurlijk alsnog wel kiezen voor een Bordeaux Dog wanneer je een klein huis of een kleine tuin hebt, maar je moet er dan wel voor zorgen dat hij genoeg beweging krijgt. Dit kan door elke dag met je hond naar een park te gaan zodat hij kan spelen en door flinke wandelingen te maken.

Als je hond niet genoeg beweging krijgt, gaat hij zich vervelen en dan laat hij baldadig gedrag zien. Dat is niet om dwars te zitten, maar gewoon omdat hij dan niet goed zijn energie kwijt kan.

Leer alles over de kenmerken van jouw Bordeaux Dog

Wil je álles leren over de innerlijke en uiterlijke kenmerken van jouw Bordeaux Dog? Bekijk dan ook het Bordeaux Dog Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

De nadelen van de grootte van de Bordeaux Dog

Het hebben van een grote hond heeft ook wat nadelen. Ze zijn namelijk een stuk duurder in onderhoud dan kleine honden. Ze eten namelijk meer brokken, dus je moet meer eten voor ze kopen. Ze slapen in een grotere hondenmand en speelgoed voor grote honden is meestal prijziger dan speelgoed voor kleine honden.

Ook operaties aan grotere honden zijn meestal duurder. Daarnaast hebben ze meer pijnstillers of medicatie nodig, waardoor een behandeling bij de dierenarts duurder kan zijn met een grote hond.

De voordelen van de grootte van de Bordeaux Dog

Natuurlijk heeft de grootte van een Bordeaux Dog ook wat voordelen. Ten eerste is zo’n grote hond heerlijk om mee te knuffelen omdat je hem echt goed vast kunt pakken. Wie wil er nou niet zo’n grote knuffelbeer? Daarnaast is het ook leuk om samen te spelen of om een lange wandeling te maken.

Verder wordt er van grote honden ook gezegd dat ze gemakkelijker zijn om te trainen en bij de Bordeaux Dog is dit zeker waar, al kan het wel nog een uitdaging zijn. Ook wordt er gezegd dat grote honden aanhankelijker zijn en ook dat klopt bij de Bordeaux Dog. Een grote hond als de Bordeaux Dog zal er alles aan doen om zijn baasje te beschermen.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Bordeaux Dog?

Bekijk dan het Bordeaux Dog Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Bordeaux Dogs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Bordeaux Dog wilde weten in één compleet e-book!”

Bordeaux Dog Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw hond!

  • Wil je een Bordeaux Dog kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Bordeaux Dog zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Bordeaux Dog trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Bordeaux Dog de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Bordeaux Dogs en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Bordeaux Dog Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bordeaux Dog Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Bordeaux Dog Handboek interessant zal vinden.

Welkom Bordeaux Dog vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!