Home | Bordeaux Dog uit het asiel halen? Bekijk dan zeker deze must read!

Bordeaux Dog uit het asiel halen? Bekijk dan zeker deze must read!

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je een nieuwe hond in huis neemt, is de kans groot dat je voor een puppy kiest. Dat is ook niet gek, want het is natuurlijk erg leuk om een schattige puppy in huis te hebben. Daarnaast is het ook heel speciaal om je hond, wat uiteindelijk ook je beste vriend zal worden, mee te maken als kleine pup.

De meesten denken er dan ook niet eens aan om een kijkje te nemen in het asiel wanneer ze een nieuwe hond willen. Je zult hier waarschijnlijk geen Bordeaux Dog puppy vinden, maar misschien wel een Bordeaux Dog die al wat ouder is en dat is eigenlijk minstens net zo leuk!

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Australian Shepherd nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Shepherd!

Naar het asiel

Als je een hond wil adopteren, zijn er verschillende opties waar je uit kunt kiezen. Je kunt natuurlijk naar het asiel gaan om te kijken of er daar een Bordeaux Dog zit. Een andere optie is om online naar een hond te gaan zoeken. Er zijn namelijk speciale websites waar profielen van honden op staan die op zoek zijn naar een nieuw baasje.

De asieldieren die hier op staan, zitten soms in opvangcentra van de Dierenbescherming of op een andere plek te wachten op een nieuw baasje. Meestal staat er op de website van een asiel ook een overzicht van alle honden die daar op dat moment zitten. Je kunt dus van tevoren al even kijken of er een Bordeaux Dog in het asiel zit die jij wil redden.

Zo komt een Bordeaux Dog in het asiel terecht

Mensen denken nog wel eens dat de honden die in het asiel zitten geen goed karakter hebben of dat ze vervelend zijn. Dat is gelukkig helemaal niet zo. Sterker nog, meestal ligt het zelfs aan het baasje dat de Bordeaux Dog in het asiel terecht is gekomen.

Dit hoeft ook niet eens de bedoeling van het baasje te zijn, want het kan ook zo zijn dat hij of zij niet meer goed voor zijn hond kan zorgen. Het kan voorkomen dat het baasje ernstig ziek wordt, komt te overlijden of dat hij niet meer de financiële middelen heeft om voor zijn Bordeaux Dog te zorgen.

Let op: Het kopen of adopteren van een Bordeaux Dog (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Bordeaux Dog Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

De voordelen van een Bordeaux Dog uit het asiel halen

Het heeft verschillende voordelen om een Bordeaux Dog uit het asiel te halen. Ten eerste is het belangrijkste natuurlijk dat je de Bordeaux Dog een nieuwe kans op een fijn leven geeft. Hij zat eerst opgesloten in een asiel, maar dankzij jou kan hij dan weer ergens anders gaan wonen! De Bordeaux Dog is een hond die graag buiten is en samen met zijn baasje tijd doorbrengt.

Hij zal het dan ook heerlijk vinden om het asiel te kunnen verlaten. Bovendien zal het jou waarschijnlijk ook goed doen om te zien wat voor een geluk je bij de hond teweeg brengt.

De prijs

Een ander voordeel van het halen van een Bordeaux Dog uit het asiel, is dat de kosten in het asiel een stuk lager liggen dan de kosten voor een jonge puppy. Dat heeft verschillende oorzaken. Ten eerste is het gewoon zo dat asieldieren goedkoper zijn. Het asiel wil namelijk geen winst maken, maar vragen wel geld voor de kosten die zij hebben gemaakt om voor de dieren te zorgen.

Je betaalt voor een hond meestal tussen de €100,- en de €400,- euro. Dat is dus een stuk goedkoper dan een Bordeaux Dog puppy, die tussen de €1250,- en de €1500,- kost. Als je een Bordeaux Dog koopt in het asiel, is hij medisch onderzocht, gechipt, geregistreerd en ingeënt.

De gezondheid

Dieren in een asiel zijn meestal heel gezond. Als ze te zwaar, ziek of verzwakt binnen komen, zullen de medewerkers er alles aan doen om de dieren er weer bovenop te krijgen. Als de Bordeaux Dog een chronische aandoening heeft, zal dit gemeld worden als je naar de hond gaat kijken.

Daarnaast krijg je vaak advies over de beste manier om voor de hond te zorgen als je hem wil adopteren.

Getraind

Een ander voordeel van een hond uit het asiel halen is dat hij dan al getraind en gesocialiseerd is. Je hoeft hem dus niet op te voeden, want dat heeft zijn vorige baasje al gedaan. Dat scheelt jou tijd, geld en moeite. Het kan namelijk een hele klus zijn om een Bordeaux Dog op te voeden.

Dit ras is eigenlijk niet zo geschikt voor mensen die nog nooit eerder een hond hebben gehad, maar het scheelt al heel erg als je kiest voor een Bordeaux Dog die je zelf niet meer op hoeft te voeden en hoeft te socialiseren.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Bordeaux Dog

Overweeg je een Bordeaux Dog te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Bordeaux Dog Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

De nadelen van een Bordeaux Dog uit het asiel halen

Natuurlijk zitten er ook een aantal nadelen aan het adopteren van een Bordeaux Dog. De hond is vaak al iets ouder en dat betekent dus ook dat je minder lang van je Bordeaux Dog kunt genieten. Een puppy heeft als het goed is nog een lang leven voor zich, maar bij een oudere hond is dat niet zo.

Helaas zitten er bijna nooit Bordeaux Dog puppy’s in het asiel. Een pup kun je namelijk voor veel geld verkopen, dus mensen zullen hem niet zo snel naar het asiel brengen waar ze er helemaal geen geld voor krijgen.

De geschiedenis

Een ander nadeel van een Bordeaux Dog die je uit het asiel haalt, is dat je niet zeker weet wat hij allemaal al heeft meegemaakt in zijn leven. Meestal weten de mensen in het asiel wel iets over zijn leven te vertellen, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn.

Dat kan bij de Bordeaux Dog wel lastig zijn, omdat hij agressief gedrag kan vertonen als hij in het verleden niet goed is behandeld of wanneer hij niet goed is opgevoed en gesocialiseerd. Als dat zo is, zullen de mensen in het asiel je hier natuurlijk wel voor waarschuwen. Ze geven niet zomaar een Bordeaux Dog weg die niet voor iedereen geschikt is.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Bordeaux Dog?

Bekijk dan het Bordeaux Dog Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Bordeaux Dogs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Bordeaux Dog wilde weten in één compleet e-book!”

Bordeaux Dog Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw hond!

  • Wil je een Bordeaux Dog kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Bordeaux Dog zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Bordeaux Dog trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Bordeaux Dog de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Bordeaux Dogs en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Bordeaux Dog Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bordeaux Dog Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Bordeaux Dog Handboek interessant zal vinden.

Welkom Bordeaux Dog vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!