Home | Het adopteren van een Bordeaux Dog gaat op deze manier

Het adopteren van een Bordeaux Dog gaat op deze manier

⏱ Leestijd: 4 minuten

De meeste mensen kiezen voor een puppy Bordeaux Dog wanneer ze besluiten om een nieuwe hond te kopen. Dat is op zich ook niet zo gek, want op die manier kun je het langste van je hond genieten. Daarnaast is een puppy natuurlijk ook gewoon heel erg schattig. Echter kun je er ook voor kiezen om een Bordeaux Dog te adopteren.

Dat heeft niet alleen voordelen voor jou, maar is ook erg fijn voor de hond in kwestie! Je geeft hem hier namelijk een nieuwe kans op een nieuw, fijn leven mee. Bovendien heb jij niet de zorgen om je hond te socialiseren en op te voeden, want dat heeft iemand anders al voor je gedaan. Je leest hier alles over het adoptieproces van een Bordeaux Dog.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Australian Shepherd nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Shepherd!

Het asiel

Wanneer je een Bordeaux Dog wil adopteren, zijn er verschillende manieren om dit te doen. Zo kun je bijvoorbeeld naar het asiel gaan om te kijken of hier een Bordeaux Dog zit. Je kunt de hond meestal dan ook direct mee naar huis nemen.

Het adopteren van een hond uit het asiel heeft ook een nadeel, en dat is dat je niet altijd weet wat zijn verleden is. Als hij traumatische ervaringen mee heeft gemaakt, is dat helaas niet altijd bekend bij de medewerkers van het asiel. Gelukkig kunnen de mensen die de hond verzorgen natuurlijk wel wat over het dier zeggen.

Het voordeel is natuurlijk dat de Bordeaux Dog niet meer in een hokje in het asiel zit, maar dat hij zijn leven weer terug heeft. Bovendien is het ook nog eens een stuk goedkoper om een hond uit het asiel te halen. Je betaalt in de meeste gevallen slechts tussen de €100,- en de €300,-.

Dit zijn dan de kosten die het asiel heeft gemaakt om de hond in te enten, te chippen en te verzorgen.

Een herplaatsing

Een andere manier om een Bordeaux Dog te adopteren, is door te kiezen voor een hond die herplaatst wordt. Het gaat dan om een hond die bij zijn huidige eigenaar weg moet. Er kunnen verschillende redenen zijn om voor een herplaatsing te kiezen.

Misschien kan de eigenaar de Bordeaux Dog fysiek niet aan of kan hij er financieel gezien niet voor zorgen. Andere redenen zijn bijvoorbeeld dat het baasje gaat verhuizen en dat het huisdier niet mee kan, dat het baasje komt te overlijden of dat de Bordeaux Dog niet goed overweg kan met andere huisdieren.

Let op: Het kopen of adopteren van een Bordeaux Dog (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Bordeaux Dog Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Verschillende organisaties

Er zijn meerdere organisaties en verenigingen die jou kunnen helpen bij een herplaatsing. Je hebt er zelfs speciale websites hiervoor waardoor het nog makkelijker wordt. Hierop staat een actueel overzicht van Bordeaux Doggen die momenteel ter adoptie aan worden geboden in Nederland.

Er staan profielen van de honden op die je kunt bekijken. Op basis van deze profielen kun je kiezen voor een kennismaking.

Ook rasverenigingen kunnen zich bezighouden met herplaatsingen van Bordeaux Doggen. Dat komt omdat zij natuurlijk handelen in het belang van de honden van dit ras. Bovendien hebben zij goed contact met fokkers die bij de vereniging aan zitten gesloten.

Als mensen niet meer voor hun Bordeaux Dog kunnen zorgen, nemen zij soms opnieuw contact op met de fokker waarbij ze hem hebben gekocht. Rasverenigingen hebben regelmatig wel een oudere Bordeaux Dog die een nieuw baasje zoekt. Zij helpen het oude baasje dan dus mee om een nieuwe eigenaar te vinden.

Controle

Helaas kan het voorkomen dat de Bordeaux Dog die herplaatst moet worden, geen fijn verleden heeft gehad. Zeker bij een Bordeaux Dog kan dat vervelend uitpakken omdat hij hier best agressief van kan worden. Een hond van dit ras wordt dan ook niet zomaar bij iedereen geplaatst. Het contact moet van allebei de kanten positief zijn.

Pas als dat zo is, gaat het herplaatsingstraject van start. Hier horen strenge regels en een strenge selectie bij. Vooral wanneer de Bordeaux Dog een vervelend verleden heeft, is het belangrijk dat de hond goed herplaatst wordt. Tijdens de procedure zijn er al verschillende controles, maar die gaan ook na de herplaatsing door.

Soms worden er zelfs speciale eisen gesteld aan het gezin waar de Bordeaux Dog terecht komt. Niet alle Bordeaux Doggen mogen bijvoorbeeld bij kinderen geplaatst worden of bij een huis waar ook andere dieren wonen. Andere honden zijn niet geschikt om te houden als huishond.

Het is ook belangrijk om realistisch te blijven en te kijken of de hond en het baasje een match zijn. Hier kan mee voorkomen worden dat het uiteindelijk toch nog misgaat. Het kan ook zijn dat de vereniging ook een kijkje neemt bij de eventuele nieuwe eigenaar.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Bordeaux Dog

Overweeg je een Bordeaux Dog te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Bordeaux Dog Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Reservering

Over het algemeen is het zo dat de hond wordt gereserveerd als er iemand interesse heeft in een Bordeaux Dog die herplaatst moet worden en de eerste kennismaking positief is verlopen. Je hebt nergens recht op totdat alle documenten zijn getekend, maar het is niet prettig voor de hond als hij aan verschillende mensen tegelijk wordt gekoppeld.

Tijdens de periode van de reservering en de kennismaking, zal de hond dus niet beschikbaar zijn voor een herplaatsing bij anderen.

Tijdens deze periode kan het toekomstige baasje ook goed nadenken of hij wel echt voor deze uitdaging wil gaan. Voor honden kan het namelijk een traumatische ervaring zijn om van baasje te wisselen. Het is dus echt belangrijk dat de klik tussen de Bordeaux Dog en het nieuwe baasje goed zit.

De kosten van een herplaatsing

Als je kiest voor een hond die herplaatst wordt, zitten er wel kosten aan verbonden. Gelukkig zijn deze niet zo hoog als de kosten van een puppy. Een rasvereniging is een stichting en mag daarom geen winst maken. Je hoeft in de meeste gevallen dus geen hoog bedrag te betalen. De kosten verschillen per situatie.

Het hangt namelijk af van de leeftijd van de hond en eventuele medische problemen of een rugzakje die de Bordeaux Dog kan hebben. De prijs staat meestal benoemd in het profiel van de hond.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Bordeaux Dog?

Bekijk dan het Bordeaux Dog Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Bordeaux Dogs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Bordeaux Dog wilde weten in één compleet e-book!”

Bordeaux Dog Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw hond!

  • Wil je een Bordeaux Dog kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Bordeaux Dog zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Bordeaux Dog trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Bordeaux Dog de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Bordeaux Dogs en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Bordeaux Dog Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bordeaux Dog Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Bordeaux Dog Handboek interessant zal vinden.

Welkom Bordeaux Dog vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!